2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság jegyében épül új park a XIII. kerületben

A zöld terület építése során az ökopark jellegű kialakítás, a természetes felületképzés, a klímavédelem és a fenntarthatóság is alapvető szempont lesz.

A projekt során egy teljesen új park épül összesen 9300 négyzetméteren az Esztergomi út és a Párkány utca között, a régi vasúti Indóház mellett – írta meg be Puchner Gábor kerületi alpolgármester Facebook-posztja alapján a Magyar Építők.

A Vizafogó park magas zöld felületi aránnyal fog rendelkezni, melyet a nagy lombtömegű fásítás biztosít majd.

Az öntözésről, locsolásról több fúrt, talajvízkutas automata esőérzékelős rendszerrel fognak gondoskodni, az esővíz megkötésére pedig vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak majd.

A területet a mai kor energiaszemléletének megfelelően alacsony energiafogyasztású LED-világítással tervezik megvalósítani.  A pihenőpadokkal ellátott park központjában egy mesterségesen kialakított tó és mellette egy köztéri műalkotás is várja majd a pihenni vágyókat.

Fotó: Puchner Gábor/Facebook

A park generáltervezője és tájépítész tervezője az Objekt Tájépítész Iroda, az építész tervező az Archikon Architects, a tájépítészeti látványtervezésért pedig Liliya Stoeva és Orosz Ádám felel.

A tervek befejezése és a szükséges engedélyek beszerzése után a kivitelezés előreláthatólag május-június környékén kezdődik meg, a Vizafogó parkot várhatóan még 2021-ben átadják a a lakosságnak.

Neked ajánljuk
A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Okosbuszmegállók tehetik tisztábbá a jövő városainak levegőjét Túl a láthatáron – Magyar földön, magyar ég alatt... 2021 (természetfilm) Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam