2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság jegyében épül új park a XIII. kerületben

A zöld terület építése során az ökopark jellegű kialakítás, a természetes felületképzés, a klímavédelem és a fenntarthatóság is alapvető szempont lesz.

A projekt során egy teljesen új park épül összesen 9300 négyzetméteren az Esztergomi út és a Párkány utca között, a régi vasúti Indóház mellett – írta meg be Puchner Gábor kerületi alpolgármester Facebook-posztja alapján a Magyar Építők.

A Vizafogó park magas zöld felületi aránnyal fog rendelkezni, melyet a nagy lombtömegű fásítás biztosít majd.

Az öntözésről, locsolásról több fúrt, talajvízkutas automata esőérzékelős rendszerrel fognak gondoskodni, az esővíz megkötésére pedig vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak majd.

A területet a mai kor energiaszemléletének megfelelően alacsony energiafogyasztású LED-világítással tervezik megvalósítani.  A pihenőpadokkal ellátott park központjában egy mesterségesen kialakított tó és mellette egy köztéri műalkotás is várja majd a pihenni vágyókat.

Fotó: Puchner Gábor/Facebook

A park generáltervezője és tájépítész tervezője az Objekt Tájépítész Iroda, az építész tervező az Archikon Architects, a tájépítészeti látványtervezésért pedig Liliya Stoeva és Orosz Ádám felel.

A tervek befejezése és a szükséges engedélyek beszerzése után a kivitelezés előreláthatólag május-június környékén kezdődik meg, a Vizafogó parkot várhatóan még 2021-ben átadják a a lakosságnak.

Neked ajánljuk
Így valósítaná meg az unió a 2030-as klímacélokat A macskaalmokban is használt ásvány hozhat megoldást a metán megfékezésére A siker titka vidéken, 9. rész – Hékás – tanyasi finomságok (videó) Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam