2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Egyesült Államok hivatalosan is visszatért a párizsi klímamegállapodáshoz

Közel egy hónappal azután, hogy a januárban beiktatott Joe Biden amerikai elnök ígéretet tett erre, az Egyesült Államok pénteken hivatalosan is visszatért a 2015-ös párizsi klímamegállapodáshoz.

 „Az éghajlatváltozás és a tudománnyal kapcsolatos diplomácia soha többé nem képezheti részét külpolitikai vitáinknak” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Donald Trump előző amerikai elnök 2017-ben jelentette be, hogy a gazdaságra rótt terhek miatt kilépteti országát az egyezményből, a hosszú átfutási idő miatt azonban a világ egyik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátójának számító Egyesült Államok valójában 2020 novemberéig nem lépett ki a megállapodásból hivatalosan.

Joe Biden  a multilaterális megállapodások és diplomácia híve, és jelezte, hogy komolyan veszi a klímaváltozás ügyét.

A párizsi egyezmény legfőbb célkitűzése, hogy 2100-ig 2 Celsius-fokon belül tartsák a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodást megelőző szinthez képest.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam