2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Facebook felveszi a harcot a klímaváltozással kapcsolatban terjedő téves információkkal

A közösségi médiaóriás a jövőben az éghajlatváltozással kapcsolatos bejegyzéseket egy olyan szalagcímmel látja el, amely az embereket a vállalat klímaváltozással kapcsolatos információs oldalára irányítja.

A Facebook erőfeszítéseit a klímaválsággal kapcsolatos hazugságok kiszűrésére az motiválja, hogy számos törvényhozó és tudós kritizálta a platformot, amiért nem szab gátat a hamis információk terjedésének a felületen.

A címkék egyelőre csak az Egyesült Királyságban publikált Facebook-bejegyzésekben jelennek meg, de a vállalat tervei szerint hamarosan másutt is elkezdik bevezetni a megoldást.

A Facebook még szeptemberben bemutatta a Climate Science Information Centert az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban.

A vállalat most kibővíti ezt az oldalt, amely így új információkat tartalmaz a klímaváltozásról szóló általános mítoszok lerombolása érdekében.

Neked ajánljuk
Üdvözölte az orosz külügyminiszter az Egyesült Államok visszatérését a párizsi klímaegyezményhez Transzatlanti összefogás erősítheti a klímasemlegesség ügyét Egy melegedő földön az erdők sem sokáig lesznek a szövetségeseink A klíma mindig is mozgatta a történelem kerekét Visszavonulóban az ár- és belvíz, hétfő óta gyorsabban apad a Tisza
Tovább a forrásra: androgeek.hu
Vissza
Hírfolyam