2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Transzatlanti összefogás erősítheti a klímasemlegesség ügyét

Az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak össze kell fognia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia online fórumán.

Ursula von der Leyen hangsúlyozta: biztos abban, hogy az unió által 2050-ig elérni kívánt nulla károsanyag-kibocsátás megvalósítása iránti közös transzatlanti elkötelezettség új globális mércévé tenné a klímasemlegességet – idézi a hvg.hu.

Minden országnak meg kell felelnie az ambícióknak Dél-Koreától Japánig, Dél-Afrikától Kínáig 

– húzta alá a bizottsági elnök. Ursula von der Leyen arról is beszélt, hogy az uniónak és az Egyesült Államoknak létre kell hoznia a digitális piac új keretrendszerét, hogy korlátozzák a nagy technológiai vállalatok világszintű befolyását.

Ursula von der Leyen beszéde a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia online fórumán Forrás:  European Commission/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímabarát életmód elterjesztését célozná az új francia klímatörvény Vlagyimir Putyin is részt vesz a klímacsúcson Az EU kiterjeszti szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi rendszerét Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam