2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Transzatlanti összefogás erősítheti a klímasemlegesség ügyét

Az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak össze kell fognia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia online fórumán.

Ursula von der Leyen hangsúlyozta: biztos abban, hogy az unió által 2050-ig elérni kívánt nulla károsanyag-kibocsátás megvalósítása iránti közös transzatlanti elkötelezettség új globális mércévé tenné a klímasemlegességet – idézi a hvg.hu.

Minden országnak meg kell felelnie az ambícióknak Dél-Koreától Japánig, Dél-Afrikától Kínáig 

– húzta alá a bizottsági elnök. Ursula von der Leyen arról is beszélt, hogy az uniónak és az Egyesült Államoknak létre kell hoznia a digitális piac új keretrendszerét, hogy korlátozzák a nagy technológiai vállalatok világszintű befolyását.

Ursula von der Leyen beszéde a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia online fórumán Forrás:  European Commission/youtube.com
Neked ajánljuk
Üdvözölte az orosz külügyminiszter az Egyesült Államok visszatérését a párizsi klímaegyezményhez Az elmúlt harminc évben csökkent a fagyos napok száma Egy melegedő földön az erdők sem sokáig lesznek a szövetségeseink A klíma mindig is mozgatta a történelem kerekét Visszavonulóban az ár- és belvíz, hétfő óta gyorsabban apad a Tisza
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam