2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Egyesült Államok és Kanada összefog a klímaváltozás megfékezése érdekében

Joe Biden mint új amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megtartotta első kétoldalú tárgyalását. Az online megbeszélésen egyebek mellett megállapodtak abban, hogy a két ország közös erővel lép fel a klímaváltozás enyhítése érdekében.

A mintegy kétórás megbeszélést követően közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyen az amerikai elnök beszámolt arról, hogy megállapodtak egy minisztériumi szintű klímaügyi tanácskozás megrendezésében.

Ezen összehangolják erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy mindkét ország 2050-re elérje a zéró károsanyag-kibocsátást.

Trudeau üdvözölte, hogy Biden vezetésével az Egyesült Államok ismét nagy figyelmet szentel a klímaváltozás elleni küzdelemnek. „Az elmúlt években nagyon hiányzott ezen a téren az Egyesült Államok vezető szerepe” – jelentette ki.

Joe Biden amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a koronavírus-járvány miatt virtuálisan tesz sajtónyilatkozatot első kétoldalú tárgyalásuk után Fotó: MTI/EPA/The New York Times/Pool/Pete Marovich
Neked ajánljuk
Környezetvédelmi előrejelzést készített a Zöldunió Oroszország és Kína is meghívást kapott az áprilisi klímacsúcsra Felhagynak végre a bankok a környezetszennyezés finanszírozásával? Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam