2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A felmelegedéshez való alkalmazkodás jegyében Miami búcsút mond a pálmafáknak

Nem adnak elég árnyékot, és a levegő minőségét sem javítják számottevően, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a pálmafákat megritkítja, helyükre pedig nagyobb árnyékot adó fákat ültetnek.

A terv szerint a következő harminc évben a pálmafák számát a negyedére csökkentenék – írta meg a a The Guardian alapján a 444.hu.

Miamiban jelenleg 48 900 pálmafa van, ezzel a városban található fák több mint 55 százalékát teszi kik, miközben általános irányelvek szerint egyetlen fafaj sem tehetné ki egy város fapopulációjának több mint 30 százalékát.

 A következő hetekben ezer pálmafát fognak kivágni, a helyükre pedig lombosabb, nagyobb árnyékot adó fák – tölgy, kőris és platán – kerülnek majd.

A városvezetés reméli, hogy a fák lecserélésével enyhíteni tudnak az éghajlatváltozás hatásain.

Neked ajánljuk
Rekordmagas értéket ért el a légkör szén-dioxid-koncentrációja A korlátozások mellett kipipálhatta 2020-as klímacéljait Németország Rengeteg tengerfenéki állattal van tele a leszakadt jéghegy környezete (képgalériával) Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam