2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az utóbbi évek extrém időjárása a legrosszabb klímaforgatókönyvek nyitánya lehet

Az elmúlt években az Egyesült Királyságban több olyan extrém időjárási esemény, köztük viharok és áradások történtek, amelyek az éghajlati vészhelyzet legrosszabb forgatókönyvében felvázoltakat idézik– mutatott rá Sir James Bevan, az Egyesült Királyság Környezetvédelmi Ügynökségének vezetője.

A szakember úgy gondolja, azonnali cselekvés nélkül az ökoszisztéma összeomolhat, a változások pedig az emberiséget is súlyosan fogják érinteni – idézi a The Guardian alapján a National Geographic.

Bevan a Brit Biztosítók Szövetségének éves konferenciáján kiemelte: a tengerszint emelkedésével rengeteg város válik lakhatatlanná, de a szárazföldek is drámai átalakulásokat tapasztalnak majd – így milliók maradhatnak otthon nélkül.

Az ökoszisztéma összeomlása civilizációnk alapjait rengeti majd meg, és beláthatatlan gazdasági következményeket fog magával vonni – Bevan szerint már csak emiatt is szükséges, hogy minél előbb, minél hatékonyabb megoldásokat találjunk a krízisre.

A szakember úgy véli, ami az Egyesült Királyságban az utóbbi néhány évben történt (szokatlanul magas nyári hőmérséklet, áradások, 2021 februárjában több mint 60 éves hidegrekord dőlt meg), az az egész világ számára figyelmeztető lehet. Mint mondta, eljött az idő, hogy a döntéshozók meghozzák a szükséges lépéseket.

Neked ajánljuk
Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén Rekordmeleg volt a június Észak-Amerikában Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: ng.24.hu
Vissza
Hírfolyam