2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát háztartási eszközökkel köszönti a tavaszt a Lidl

Ha a kikelet meghozta a rendezkedési kedved, és valamelyik eszközöd éppen most adta meg magát, érdemes lehet körülnézned az áruházláncban ideiglenesen elérhető, újrahasznosított műanyagból készülő eszközök és tárolók között.

Március 4-étől, vagyis e hét csütörtöktől számos terméket vezet be kínálatába a hazai boltlánc, melyek legalább 95 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek. A háztartási cikk termékcsoportba tartozó áruk csak időszakosan lesznek elérhetők – számolt be a Pénzcentrum.

Az időszakosan elérhető háztartási termékekkel a Lidl és a PreZero új életet ad a régi műanyagoknak.

Az új háztartási cikkek legalább 95%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, és sokkal kevesebb erőforrást használnak fel gyártásukhoz, mint a hagyományos, új műanyagból készült termékek esetében.

A kínálatban vödrök, vállfák, tárolódobozok, összecsukható rekeszek és szennyestartó kosarak szerepelnek, különböző színekben. Gyártásuk során 28,5 tonna régi műanyag került újrafelhasználásra.

A háztartásokból származó műanyaghulladékot a PreZero, a Schwarz-csoport környezetvédelmi részlege összegyűjti, megtisztítja, majd újrahasznosított műanyag granulátumokká dolgozza fel. Ezt az úgynevezett regranulátumot használják az új, kiváló minőségű és egyben környezetbarátabb termékek előállításához. A teljes újrahasznosítási és gyártási folyamat Európán belül zajlik.

Neked ajánljuk
Romániának feladták a leckét az egyszer használatos műanyagok Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség Jogi segítséget is nyújt az árváknak a Regőczi Alapítvány Két sokatmondó karikatúra a folyók áradásáról
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam