2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát háztartási eszközökkel köszönti a tavaszt a Lidl

Ha a kikelet meghozta a rendezkedési kedved, és valamelyik eszközöd éppen most adta meg magát, érdemes lehet körülnézned az áruházláncban ideiglenesen elérhető, újrahasznosított műanyagból készülő eszközök és tárolók között.

Március 4-étől, vagyis e hét csütörtöktől számos terméket vezet be kínálatába a hazai boltlánc, melyek legalább 95 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek. A háztartási cikk termékcsoportba tartozó áruk csak időszakosan lesznek elérhetők – számolt be a Pénzcentrum.

Az időszakosan elérhető háztartási termékekkel a Lidl és a PreZero új életet ad a régi műanyagoknak.

Az új háztartási cikkek legalább 95%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, és sokkal kevesebb erőforrást használnak fel gyártásukhoz, mint a hagyományos, új műanyagból készült termékek esetében.

A kínálatban vödrök, vállfák, tárolódobozok, összecsukható rekeszek és szennyestartó kosarak szerepelnek, különböző színekben. Gyártásuk során 28,5 tonna régi műanyag került újrafelhasználásra.

A háztartásokból származó műanyaghulladékot a PreZero, a Schwarz-csoport környezetvédelmi részlege összegyűjti, megtisztítja, majd újrahasznosított műanyag granulátumokká dolgozza fel. Ezt az úgynevezett regranulátumot használják az új, kiváló minőségű és egyben környezetbarátabb termékek előállításához. A teljes újrahasznosítási és gyártási folyamat Európán belül zajlik.

Neked ajánljuk
Csomagolóanyagból vagy eldobált szatyrokból készülhetnének a jövő ruhái Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában A klímavédelem sikeréhez a törvényhozók és a gazdasági élet szereplői mellett mindenkire szükség van Ötven év alatt ötven nappal nyúltak meg a magyar nyarak
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam