2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát háztartási eszközökkel köszönti a tavaszt a Lidl

Ha a kikelet meghozta a rendezkedési kedved, és valamelyik eszközöd éppen most adta meg magát, érdemes lehet körülnézned az áruházláncban ideiglenesen elérhető, újrahasznosított műanyagból készülő eszközök és tárolók között.

Március 4-étől, vagyis e hét csütörtöktől számos terméket vezet be kínálatába a hazai boltlánc, melyek legalább 95 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek. A háztartási cikk termékcsoportba tartozó áruk csak időszakosan lesznek elérhetők – számolt be a Pénzcentrum.

Az időszakosan elérhető háztartási termékekkel a Lidl és a PreZero új életet ad a régi műanyagoknak.

Az új háztartási cikkek legalább 95%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, és sokkal kevesebb erőforrást használnak fel gyártásukhoz, mint a hagyományos, új műanyagból készült termékek esetében.

A kínálatban vödrök, vállfák, tárolódobozok, összecsukható rekeszek és szennyestartó kosarak szerepelnek, különböző színekben. Gyártásuk során 28,5 tonna régi műanyag került újrafelhasználásra.

A háztartásokból származó műanyaghulladékot a PreZero, a Schwarz-csoport környezetvédelmi részlege összegyűjti, megtisztítja, majd újrahasznosított műanyag granulátumokká dolgozza fel. Ezt az úgynevezett regranulátumot használják az új, kiváló minőségű és egyben környezetbarátabb termékek előállításához. A teljes újrahasznosítási és gyártási folyamat Európán belül zajlik.

Neked ajánljuk
Az ausztrál tengerpartokon felhalmozódó szemét túlnyomó része műanyag Nem elég megvenni, használni is tudni kell az energiatakarékos gépeket Új utakon hasznosulhatnak a plasztikpalackok A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam