2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ambiciózus klímavédelmi javaslatot tárgyal az amerikai kongresszus

A képviselőház három demokrata tagja beterjesztette azt a törvényjavaslatot, amely által Joe Biden kormánya a szén-dioxid-kibocsátást tervezné csökkenteni.

A Frank Pallone, Paul Tonko és Bobby Rush képviselők által jegyzett javaslat előírná, hogy az elektromos áram előállítása többségében olyan forrásokból történjen, amelyek kevés vagy semennyi szén-dioxidot nem bocsátanak ki – írja a Reuters alapján az Index.

Az úgynevezett CLEAN-program keretében a kormányzat célja az lenne, hogy 2030-ra az elektromosság 80%-a, 2035-ben pedig már 100%-a ily módon generálódjon.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy 2035-től kezdve csakis a szélerőművek, a napelemek, illetve a nukleáris erőművek által tudnának áramot előállítani.

Emellett a törvényjavaslat értelmében 2050-ig bezárólag a teljes amerikai gazdaságot karbonsemlegessé kellene tenni. Mindehhez a központi költségvetésből évente 100 millió dollárt adnának minden olyan gyártó részére, amely hozzájárul ahhoz, hogy az elektromos autók egyre inkább elérhetővé váljanak a lakosság körében.

A javaslatot még a kétkamarás törvényhozás szakbizottságainak, valamint a kongresszusnak és a szenátusnak is jóvá kellene hagynia.

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi előrejelzést készített a Zöldunió Oroszország és Kína is meghívást kapott az áprilisi klímacsúcsra Felhagynak végre a bankok a környezetszennyezés finanszírozásával? Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam