2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány hatására megszaporodtak a mosómedve-támadások Torontóban

Kanada legnagyobb városának mosómedvéit felborított alvásciklus és egy felismerhetetlenné vált világ sújtja a korlátozások miatt. Mivel az emberek otthon maradnak, ezért hatalmasat nőtt a torontói mosómedve-ember találkozások aránya is.

A járvány miatti korlátozások óta 62%-kal nőtt a mosómedvék és emberek közötti konfliktusok száma Torontóban – írja a The Guardian alapján a Telex.

Derick McChesney, egy torontói vadvédelmi társaság tulajdonosa leszögezte:

nem a mosómedvék lettek agresszívabbak.

„Nagyjából mindennap találkozom mosómedvékkel. Lehet, hogy van köztük agresszív, főleg, ha kölykei születtek, de velük többnyire semmi nem változott, az emberekkel viszont annál több: otthon maradnak, és sajnos néha ostobán viselkednek.”

A város felhívta a lakosok figyelmét, hogy ne próbálják meg megsimogatni vagy közelről szemügyre venni a mosómedvéket, mert a félénk állatok könnyen támadhatnak: a lakosok egy részét ez azonban cseppet sem zavarta, ezért ismételt figyelmeztetést kellett kiadniuk.

Forrás: CTV News/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Folytatódik a településfásítási program Méhek végeztek 63 veszélyeztetett pingvinnel Dél-Afrikában Egy estére akár biokutatók is lehetünk Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam