2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén március 27-én lesz a Föld órája

A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékek megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A WWF célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra és a környezettudatos életmód fontosságára – derül ki a szervezet közleményéből.

Az idei Föld órája keretében március 27-én 20:30-tól ismét elsötétül egy órára a világ. Az akció azonban már korántsem csupán a 60 perces lekapcsolásról szól.

Arra próbálja  felhívni a figyelmet, hogy az emberi tevékenység következtében természeti kincseink súlyos mértékben és gyorsuló ütemben pusztulnak, de minden szereplő – kormányok, vállalatok és egyének – tehet azért, hogy megállítsuk ezt a tendenciát.

Hiszen csak akkor lehetünk egészségesek, ha hagyjuk élni a természetet.

„Hisszük, hogy a Föld órája erejét valójában a sok-sok apró cselekedet, helyi esemény adja. Idén március 27-én 20:30-tól te is oltsd le a világítást, és kapcsolj ki otthonodban minden elektronikus berendezést egy órára, ezzel kifejezheted támogatásodat természeti értékeink megóvása mellett” – biztat a kezdeményezéshez való csatlakozásra a WWF. Az eseménnyel kapcsolatos további információk a www.foldoraja.hu oldalon olvashatók.

Neked ajánljuk
Ambiciózus elképzelésekkel készül a klímacsúcsra Boris Johnson A WWF dalban mondja el, hogy a folyóinkat nem áldozhatjuk fel A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért Ökoest-előadássorozat a teremtett világ védelméről
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam