2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy éve hirdette meg a kormány a klíma- és természetvédelmi akciótervet

Az évforduló alkalmából Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Steiner Attila, az ITM államtitkára közös videóüzenetben hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a klímaváltozás elleni hatékony fellépés mellett, és kitűzött célja a környezet megóvása a következő generációknak.

Az elmúlt év intézkedései közül Steiner Attila kiemelte a tavaly indított Tisztítsuk meg az országot! programot és a HulladékRadar okostelefonos alkalmazást, amelyek segítségével eddig 25 ezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze országszerte. Ez a hulladék 800 darab vasúti tehervagont töltene meg – mutatott rá. Emellett emlékeztetett, hogy

a kormány nyártól betiltja az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, illetve ösztönzik az újrahasznosítást, valamint a hulladék újrafeldolgozását is.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: mivel az emberi fogyasztásra alkalmas ivóvízkészlet véges, megkezdték a Duna és a Tisza műanyagoktól és szennyező anyagoktól való megtisztítását is. Személyesen is tapasztalta egy éve, milyen nagy erőfeszítéssel dolgoznak a vízügyi szakemberek azon, hogy megtisztítsák Magyarország folyóit a külföldről érkező illegális hulladékoktól – tette hozzá.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az akcióterv célja az is, hogy 2030-ra 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen Magyarország energiatermelése, 2050-re pedig klímasemlegessé váljon az ország.

Forrás: Szentkirályi Alexandra/facebook.com
Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam