2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ma este te se felejtsd el lekapcsolni a villanyt!

„Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!” – szól az idei Föld órája jelmondata, hiszen a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra hívja fel a figyelmet.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A WWF célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra és a környezettudatos életmód fontosságára. 

Március 27-én 20:30-tól egy órára te is oltsd le a világítást, és kapcsolj ki otthonodban minden elektronikus berendezést, ezzel kifejezve elkötelezettségedet természeti értékeink megóvása iránt.

Fotó: WWF Hungary/facebook.com

„Emberi tevékenységünk elválaszthatatlan a természettől, és hosszú távon is nyomot hagy rajta. Éppen ezért fontos, hogy a lekapcsoláson túl is legyünk aktívak” – biztat a számos természetvédelmi érték megóvásáért aktívan küzdő szervezet közleménye.

A WWF tematikus oldalán a kezdeményezést támogatók egyénként vagy településként is regisztrálhatnak. Március 26-ig számos város csatlakozott a felhíváshoz, így például Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Eger, Kecskemét, Pápa, Pécs, Szeged és Veszprém is.

Az egyórás önként vállalt áramszünet egy gyertyafényes vacsorához, egy elmélyült családi beszélgetéshez vagy egy közös játékhoz is kiváló alkalmat teremthet, de kicsit elcsendesedve azt is átgondolhatjuk, hogyan csempészhetnénk több természethez kapcsolódó élményt és környezettudatosságot a mindennapjainkba.

Forrás: WWF-Viet Nam/youtube.com
Neked ajánljuk
Ambiciózus elképzelésekkel készül a klímacsúcsra Boris Johnson A változó klíma hatására nem csak a kilátásaink lesznek egyre halványabbak Napelemes rendszerrel fednék le a csatornáikat a spanyolok? A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam