2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra foglalkozik a klímaváltozással az amerikai környezetvédelem legfontosabb honlapja

Négyéves szünetet követően újra megjelenhetnek az éghajlatváltozással kapcsolatos információk az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA) honlapján.

A lépés Joe Biden elnök ígéretének része, amelynek értelmében „visszahozza a tudományt”, és ambiciózusabb éghajlati lépéseket tesz – írta meg a ZME Science alapján a hvg.hu.

2017-ben Donald Trump kezdeményezte az összes klímaváltozásra vonatkozó utalás eltávolítását a kormány weboldalairól (az EPA mellett az intézkedés az Energiaügyi Minisztérium és a Külügyminisztérium oldalát is érintette).

Az Environmental Data and Governance Initiative (EDGI) friss jelentése szerint Trump hivatali ideje alatt a „klímaváltozás” kifejezés használata 40 százalékkal csökkent a szövetségi környezetvédelmi ügynökségek webhelyein.

Az EPA weboldalának forgalma ebben az időszakban 20 százalékkal vissza is esett. 

Most az EPA adminisztrátora, Michael S. Regan egy videónyilatkozatban erősítette meg, hogy az éghajlattal kapcsolatos tények visszatértek az EPA weboldalára: „figyelembe véve a válság sürgősségét, kritikus fontosságú, hogy az amerikaiak hozzáférjenek az információkhoz és az erőforrásokhoz, hogy mindannyian szerepet játszhassunk környezetünk, egészségünk és a sebezhető közösségek védelmében”.

Fotó: www.epa.gov
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam