2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Oroszország és Kína is meghívást kapott az áprilisi klímacsúcsra

Joe Biden amerikai elnök a Föld napjára, április 22-ére kormánya által szervezett klímavédelmi csúcstalálkozón részt vevő országok számát negyvenre bővítené.

Az AP hírügynökség megjegyezte: nem lehet előre megmondani, hogy Oroszország és Kína elfogadja-e a meghívást, mert kétes, hogy együtt akarnak-e működni Washingtonnal a klímaváltozás kérdésében, miközben más területeken éles ellentéteik vannak.

A klímacsúcsra korábban meghívást kapott több európai és más kontinensen lévő ország, nagyok és kicsik, amelyek a leginkább ki vannak téve a klímaváltozás káros hatásainak. A kétnapos eseményt bárki egyenes adásban nézheti majd az interneten.

Az Egyesült Államok a csúcstalálkozóig ki fogja hirdetni, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása tekintetében milyen új célt tűzött maga elé 2030-ra.

A Fehér Ház közleménye szerint az elnök arra biztatja a résztvevőket, hogy ők is készüljenek ilyen tervvel.

Kína a világ legnagyobb károsanyag-kibocsátója, a második az Egyesült Államok, Oroszország pedig a negyedik.

Neked ajánljuk
A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat Az amerikai elnök szerint a jelentősebb gazdaságoknak gyorsítaniuk kell az éghajlatváltozás elleni erőfeszítéseket Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam