2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drónokkal figyelhetik a légszennyezettséget Romániában

Ötven új generációs drónt készül vásárolni a román Környezetvédelmi Őrség.

A drónok új perspektívába helyezik az ember környezetre gyakorolt hatását, ez pedig a környezetvédelemben különösen hasznos lehet. A legújabb típusú repülő eszközök „kiszagolják” az illegális hulladékégetőket is – írta meg a Főtér.

A Környezetvédelmi Őrség ötven legújabb generációs drónt készül vásárolni, amelyekkel Románia levegőszennyezettségét szeretnék felmérni.

Octavian Berceanu, a Környezetvédelmi Őrség vezetője szerint a levegőszennyezés visszaszorításában nagyon fontos a megelőzés, ehhez azonban nagyon sok terepmunkára van szükség. A drónok ebben lehetnek nagy segítségére a Környezetvédelmi Őrségnek.

A drónok olyan érzékelőkkel lesznek felszerelve, melyek felismerik és továbbítják a központnak a kibocsátott káros anyagok koncentrációját. Így könnyebben tetten érhetők lesznek az illegális hulladékégetők, de az is megfigyelhető lesz, hogy milyen irányba terjed a levegőszennyezés, illetve mekkora a veszély.

Neked ajánljuk
Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Nem a Szuezi-csatornán kialakult dugó okozta a kiugró kén-dioxid-szennyezést Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: foter.ro
Vissza
Hírfolyam