2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drónokkal figyelhetik a légszennyezettséget Romániában

Ötven új generációs drónt készül vásárolni a román Környezetvédelmi Őrség.

A drónok új perspektívába helyezik az ember környezetre gyakorolt hatását, ez pedig a környezetvédelemben különösen hasznos lehet. A legújabb típusú repülő eszközök „kiszagolják” az illegális hulladékégetőket is – írta meg a Főtér.

A Környezetvédelmi Őrség ötven legújabb generációs drónt készül vásárolni, amelyekkel Románia levegőszennyezettségét szeretnék felmérni.

Octavian Berceanu, a Környezetvédelmi Őrség vezetője szerint a levegőszennyezés visszaszorításában nagyon fontos a megelőzés, ehhez azonban nagyon sok terepmunkára van szükség. A drónok ebben lehetnek nagy segítségére a Környezetvédelmi Őrségnek.

A drónok olyan érzékelőkkel lesznek felszerelve, melyek felismerik és továbbítják a központnak a kibocsátott káros anyagok koncentrációját. Így könnyebben tetten érhetők lesznek az illegális hulladékégetők, de az is megfigyelhető lesz, hogy milyen irányba terjed a levegőszennyezés, illetve mekkora a veszély.

Neked ajánljuk
Az új kutatások tükrében szigorúbban ítéli meg a légszennyezést a WHO Elindult az idei Fűts okosan! kampány Az idős tölgyfák fotoszintézisük fokozásával reagálnak a növekvő szén-dioxidra A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: foter.ro
Vissza
Hírfolyam