2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ új iránya

A Kék Bolygó podcast friss adásában Áder János és Ürge-Vorsatz Diána klímakutató a korábbi beszélgetés folytatásaként a klímaváltozás féken tartásához szükséges társadalmi áldozatok kérdését járta körül. Miért viszonylagosak a költségek, mit kerülhetünk el az időben végrehajtott cselekvéssel és milyen járulékos nyereséget hozhatnak az élhető klíma megőrzése érdekében tett intézkedések?

„A világ új iránya” című beszélgetésből egyebek mellett kiderül, miért van kiemelkedő jelentőségük a városvezetők elkötelezett döntéseinek, hogyan válhatnak a klímavédelmi intézkedések a helyi értékek és a közösségi jólét megteremtésének eszközeivé, illetve hogy hazánk élővilágára miért jelent különösen nagy veszélyt a klíma átalakulása.

Ürge-Vorsatz Diána a fiatalokat megszólítva hangsúlyozza: nincs ok a szorongásra. Hinnünk kell a megoldásokban, amelyek részben már rendelkezésünkre állnak, és elterjedésüktől járulékos nyereségeket is remélhetünk – derül ki a változatos témákat körüljáró beszélgetésből.

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A tengerkutatás korai úttörői segítenek feltérképezni a klímaváltozás következményeit Kék Bolygó Podcast: A világ detektívüvegen keresztül Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam