2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ új iránya

A Kék Bolygó podcast friss adásában Áder János és Ürge-Vorsatz Diána klímakutató a korábbi beszélgetés folytatásaként a klímaváltozás féken tartásához szükséges társadalmi áldozatok kérdését járta körül. Miért viszonylagosak a költségek, mit kerülhetünk el az időben végrehajtott cselekvéssel és milyen járulékos nyereséget hozhatnak az élhető klíma megőrzése érdekében tett intézkedések?

„A világ új iránya” című beszélgetésből egyebek mellett kiderül, miért van kiemelkedő jelentőségük a városvezetők elkötelezett döntéseinek, hogyan válhatnak a klímavédelmi intézkedések a helyi értékek és a közösségi jólét megteremtésének eszközeivé, illetve hogy hazánk élővilágára miért jelent különösen nagy veszélyt a klíma átalakulása.

Ürge-Vorsatz Diána a fiatalokat megszólítva hangsúlyozza: nincs ok a szorongásra. Hinnünk kell a megoldásokban, amelyek részben már rendelkezésünkre állnak, és elterjedésüktől járulékos nyereségeket is remélhetünk – derül ki a változatos témákat körüljáró beszélgetésből.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás társadalmi, gazdasági és mérnöki kihívások sora elé állítja a magyar kutatókat Rekordmagas értéket ért el a légkör szén-dioxid-koncentrációja Nincs „ingyenebéd”! Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam