2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédelmi előrejelzést készített a Zöldunió

Amikor először kerültek be a média fősodrába az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) 2018-as jelentéseinek apokaliptikusnak ható ténymegállapításai, még azok is elgondolkodtak, akik korábban nem követték nyomon a környezetvédelemmel kapcsolatos híreket. 

Sokakban csak az IPCC jelentésének hatására tudatosult, hogy a negatív folyamatok felgyorsulásával már nem az unokáink, hanem a gyermekeink élhető jövője a tét. Az emberiség a természeti források felélésével egy klíma- és ökológiai katasztrófa felé sodródó világot hagy az utókorra. De most még nem késő változtatnunk, hogy a jövő generációi számára élhető(bb) jövőt biztosítsunk – hangsúlyozza a Zöldunió.

A sikeres cselekvéshez azonban nélkülözhetetlen a globális szintű eredményes együttműködés a kormányok, a vállalatok és a tudomány képviselői között, és szükséges, hogy egyénileg is összefogjunk és kiálljunk a változások szorgalmazásáért, aminek első lépése, hogy szembenézünk a következményekkel.

Az esélyeink jók, hiszen a párizsi klímacsúcs óta megtapasztalhattuk, hogy az élet minden területén egyre inkább fókuszba kerül a fenntarthatóság és a környezettudatosság, a Covid–19-világjárvány pedig bebizonyította, hogy képesek vagyunk az összefogásra.

A Zöldunió online kiadványa a következményekkel való szembenézést is segítve az alapfogalmak és a tendenciák rövid bemutatásán keresztül ad előrejelzést a globálisan és lokálisan ható folyamatokról 2021-re vonatkozóan. 

Az online elérhető jelentéseken, tanulmányokon, előrejelzéseken alapuló kiadvány mindazoknak készült, akiket érdekel Földünk jövője, de különösen az oktatás területén tevékeny, elkötelezett emberek számára.

Neked ajánljuk
Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén Rekordmeleg volt a június Észak-Amerikában Milyen tanulságokat rejt Erdély középkori környezettörténete? Épül a Budapest–Balaton kerékpárút A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe
Tovább a forrásra: zoldunio.hu
Vissza
Hírfolyam