2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédelmi előrejelzést készített a Zöldunió

Amikor először kerültek be a média fősodrába az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) 2018-as jelentéseinek apokaliptikusnak ható ténymegállapításai, még azok is elgondolkodtak, akik korábban nem követték nyomon a környezetvédelemmel kapcsolatos híreket. 

Sokakban csak az IPCC jelentésének hatására tudatosult, hogy a negatív folyamatok felgyorsulásával már nem az unokáink, hanem a gyermekeink élhető jövője a tét. Az emberiség a természeti források felélésével egy klíma- és ökológiai katasztrófa felé sodródó világot hagy az utókorra. De most még nem késő változtatnunk, hogy a jövő generációi számára élhető(bb) jövőt biztosítsunk – hangsúlyozza a Zöldunió.

A sikeres cselekvéshez azonban nélkülözhetetlen a globális szintű eredményes együttműködés a kormányok, a vállalatok és a tudomány képviselői között, és szükséges, hogy egyénileg is összefogjunk és kiálljunk a változások szorgalmazásáért, aminek első lépése, hogy szembenézünk a következményekkel.

Az esélyeink jók, hiszen a párizsi klímacsúcs óta megtapasztalhattuk, hogy az élet minden területén egyre inkább fókuszba kerül a fenntarthatóság és a környezettudatosság, a Covid–19-világjárvány pedig bebizonyította, hogy képesek vagyunk az összefogásra.

A Zöldunió online kiadványa a következményekkel való szembenézést is segítve az alapfogalmak és a tendenciák rövid bemutatásán keresztül ad előrejelzést a globálisan és lokálisan ható folyamatokról 2021-re vonatkozóan. 

Az online elérhető jelentéseken, tanulmányokon, előrejelzéseken alapuló kiadvány mindazoknak készült, akiket érdekel Földünk jövője, de különösen az oktatás területén tevékeny, elkötelezett emberek számára.

Neked ajánljuk
Az El Niño hatásai pontosan előrejelezhetők, mégsem sikerül védekeznünk 2021-ben kilőtt a fejlett államok szén-dioxid-kibocsátása Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: zoldunio.hu
Vissza
Hírfolyam