2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz

Az EY könyvvizsgáló friss kutatásában a beruházásokat kezelő cégek alig harmada állította, hogy kizárólag a profitszerzés érdekli.

Az EY felmérése keretében 2020. június és október között világszerte 127 magántőke-társaság menedzserével és 72 intézményi befektetővel készített interjút, akik összesen 1800 milliárd dollárnyi befektetést kezeltek – tájékoztatta a vállalat a kutatással kapcsolatban az MTI-t.

A befektetők közel fele, 49 százaléka már a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) szempontokat is figyelembe veszi pénzügyi beruházásainál. 

A kutatás szerint a munkavállalókkal való nem megfelelő bánásmód és a környezet védelmének elhanyagolása a leggyakoribb kizáró ok egy befektetési portfólió kialakításakor.

Európában az intézményi befektetők döntő többsége (92 százaléka) rendelkezik fenntarthatósági irányelvekkel, amivel megelőzik az ázsiai (67 százalék) és az észak-amerikai (64 százalék) szereplőket. Ezeknek a szabályzatoknak azonban mindössze bő harmada kötelezi az adott társaságot arra, hogy tájékoztasson ESG-kezdeményezéseiről – tette hozzá a vállalat közleménye.

Neked ajánljuk
A munkahelyválasztásnál is fontos szemponttá lépett elő a fenntarthatóság Az uniós klímacél minden tagállamnak feladja a leckét, de nem lesz egyformán nehéz a dolguk A pandémia a fenntartható befektetések váratlan gyarapodását hozta A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam