2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európának is részt kell vennie az Északi-sark sorsának meghatározásában

Az Európai Unió sarkvidéki politikája a klímavédelemre, a fenntartható fejlődésre és az együttműködésre épülne, de a védelem kérdése sem megkerülhető.

„Mindannyian tudjuk, mi a tét, de egy dolog rendkívül fontos, különösen a geopolitikai rivalizálás idején. Ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy az Északi-sark egy olyan hely legyen, ahol a világ legerősebb hatalmai együttműködnek az emberek, a környezet és az egész világ érdekében” – húzta alá az Euronewsnak David McAllister, a Külügyi Bizottság elnöke.

A politikai szempontból kisebb jelentőségűnek minősített témák, mint a környezetvédelmi és gazdaságfejlesztési kérdések, remek lehetőséget teremtenek az unió számára, hogy konstruktív szerepet játsszon.

Ehhez a biztos szerint azonosítania kell azokat a területeket, ahol ezt valóban megteheti, David McAllister szerint ilyen például a klímaváltozás.

Az Európai Unió három közvetlenül érintett országra, Svédországra, Finnországra és Dániára is támaszkodhat, ahhoz azonban, hogy versenyben lehessen az Egyesült Államokkal és Oroszországgal, hatékonyabban kell fellépnie.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam