2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európának is részt kell vennie az Északi-sark sorsának meghatározásában

Az Európai Unió sarkvidéki politikája a klímavédelemre, a fenntartható fejlődésre és az együttműködésre épülne, de a védelem kérdése sem megkerülhető.

„Mindannyian tudjuk, mi a tét, de egy dolog rendkívül fontos, különösen a geopolitikai rivalizálás idején. Ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy az Északi-sark egy olyan hely legyen, ahol a világ legerősebb hatalmai együttműködnek az emberek, a környezet és az egész világ érdekében” – húzta alá az Euronewsnak David McAllister, a Külügyi Bizottság elnöke.

A politikai szempontból kisebb jelentőségűnek minősített témák, mint a környezetvédelmi és gazdaságfejlesztési kérdések, remek lehetőséget teremtenek az unió számára, hogy konstruktív szerepet játsszon.

Ehhez a biztos szerint azonosítania kell azokat a területeket, ahol ezt valóban megteheti, David McAllister szerint ilyen például a klímaváltozás.

Az Európai Unió három közvetlenül érintett országra, Svédországra, Finnországra és Dániára is támaszkodhat, ahhoz azonban, hogy versenyben lehessen az Egyesült Államokkal és Oroszországgal, hatékonyabban kell fellépnie.

Neked ajánljuk
Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A koronavírus miatt átmenetileg csökkent a légszennyező anyagok kibocsátása Alakváltozáshoz vezet az állatoknál a klímaváltozás Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam