2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai hírszerzőket is aggasztja a klímaváltozás

Az amerikai hírszerző ügynökségek vezetői az aktuális fenyegetésekről szóló éves jelentésükben felhívták a figyelmet a klímaváltozás által kiváltott veszélyekre és az alkalmazkodás fontosságára.

A hírszerzők által készített jelentést a Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI) vezetője ismertette e heti kongresszusi meghallgatásán. A riportban komoly szerepet kapott az éghajlatváltozás mint olyan jelenség, amely „közvetlenül veszélyeztetheti az Egyesült Államokat”, illetve annak érdekeit – írta meg a Bloomberg alapján a Greendex.

A meglévő problémák elmélyítése mellett az éghajlatváltozás

„újabb járványok kitörését idézheti elő, veszélyezteti az élelmiszer- és vízbiztonságot, és fokozza a politikai instabilitást és a humanitárius válságokat”.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy a kutatók figyelmeztetései szerint a hőmérséklet emelkedésével egyre szélsőségesebb időjárási események várhatók, miközben ezzel párhuzamosan tovább erősödik a talaj, az édesvizek és a biodiverzitás erőforrásainak degradációja.

A hírszerzők szerint az adaptációs intézkedések elősegíthetik az említett fenyegetések kezelését, viszont sok olyan fejlődő ország van, ahol nem lesznek képesek elég gyorsan alkalmazkodni a változásokhoz, ez pedig növeli a konfliktusok lehetőségét.

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A tengerkutatás korai úttörői segítenek feltérképezni a klímaváltozás következményeit A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam