2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Google új felületen mutatja meg a klímaváltozás következményeit

A Föld felszínét részletesen megjelenítő Google Earthben mostantól azt is láthatjuk, hogy egy bizonyos időszakban hogyan és mennyit változtak a Föld tájai a klímaváltozás hatására. A funkció használata ingyenes.

A funkció használatához a Google Earth elindítása után a bal oldali menüsor Utazó nevű parancsára kell kattintani. (Ez egy hajókormányhoz hasonló ikon alatt található.) Az Utazón belül különböző kategóriákat találunk, amelyeket az adott témához kapcsolódóan gyűjtött össze a Google.

Képeket láthatunk például az erdők, partszakaszok eltűnéséről, a folyók vízállásáról, de az elsivatagosodásról és a gleccserek olvadásáról is.

A Google a képen látható változásokat 1984-től 2020-ig dokumentálva mutatja be, szakértői segítséggel. A munka elkészítéséhez a NASA és az Európai Űrügynökség (ESA) által biztosított adatokat és műholdfelvételeket is felhasználta a keresőcég.

Forrás: The Telegraph/youtube.com
Neked ajánljuk
Klímavészhelyzetet hirdetett Hawaii Peking is felveszi a kesztyűt a klímaváltozás ellen Erősebb klímavédelmi kötelezettségvállalásban egyezett meg Peking és Washington Mi fán terem a méltányos kereskedelem? Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam