2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vlagyimir Putyin is részt vesz a klímacsúcson

Korábban Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő többször is azt mondta, hogy a Kreml tanulmányozza az orosz részvétel lehetőségét.

A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint a csütörtökön videókonferencia formájában megtartandó klíma-csúcsértekezleten az elnök kifejti Oroszország megközelítéseit a globális éghajlatváltozás negatív következményeinek leküzdésére irányuló széles körű nemzetközi együttműködés kialakításának összefüggésében.

Az Egyesült Államok április 22–23-án szervez online csúcstalálkozót a klímaváltozás kérdéséről.

A rendezvényre negyven állam vezetője kapott meghívót, köztük Putyin is. Joe Biden amerikai elnök a meghívást megerősítette az orosz államfővel április 13-án megtartott telefonbeszélgetése során.

A csütörtöki klímacsúcs az elemzők várakozásai szerint felgyorsíthatja a párizsi klímacélok elérése irányába tett eddigi bizonytalan lépéseket, és fokozhatja az államok elköteleződését.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását A klímavédelmi szigorításoknál csak a kezeletlen klímaváltozás járna nagyobb szociális igazságtalanságokkal Felére csökkent a világ korallzátonnyal borított területe az 50-es évek óta Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam