2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vlagyimir Putyin is részt vesz a klímacsúcson

Korábban Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő többször is azt mondta, hogy a Kreml tanulmányozza az orosz részvétel lehetőségét.

A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint a csütörtökön videókonferencia formájában megtartandó klíma-csúcsértekezleten az elnök kifejti Oroszország megközelítéseit a globális éghajlatváltozás negatív következményeinek leküzdésére irányuló széles körű nemzetközi együttműködés kialakításának összefüggésében.

Az Egyesült Államok április 22–23-án szervez online csúcstalálkozót a klímaváltozás kérdéséről.

A rendezvényre negyven állam vezetője kapott meghívót, köztük Putyin is. Joe Biden amerikai elnök a meghívást megerősítette az orosz államfővel április 13-án megtartott telefonbeszélgetése során.

A csütörtöki klímacsúcs az elemzők várakozásai szerint felgyorsíthatja a párizsi klímacélok elérése irányába tett eddigi bizonytalan lépéseket, és fokozhatja az államok elköteleződését.

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A tengerkutatás korai úttörői segítenek feltérképezni a klímaváltozás következményeit A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam