2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vlagyimir Putyin is részt vesz a klímacsúcson

Korábban Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő többször is azt mondta, hogy a Kreml tanulmányozza az orosz részvétel lehetőségét.

A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint a csütörtökön videókonferencia formájában megtartandó klíma-csúcsértekezleten az elnök kifejti Oroszország megközelítéseit a globális éghajlatváltozás negatív következményeinek leküzdésére irányuló széles körű nemzetközi együttműködés kialakításának összefüggésében.

Az Egyesült Államok április 22–23-án szervez online csúcstalálkozót a klímaváltozás kérdéséről.

A rendezvényre negyven állam vezetője kapott meghívót, köztük Putyin is. Joe Biden amerikai elnök a meghívást megerősítette az orosz államfővel április 13-án megtartott telefonbeszélgetése során.

A csütörtöki klímacsúcs az elemzők várakozásai szerint felgyorsíthatja a párizsi klímacélok elérése irányába tett eddigi bizonytalan lépéseket, és fokozhatja az államok elköteleződését.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam