2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímapolitikai stratégia született az amerikai pénzügyminisztériumban

A tárca sajtóközleménye hangsúlyozta, hogy a klímapolitikai stratégia az amerikai pénzügyminisztérium támogatásával igyekszik befolyásolni az amerikai és nemzetközi klímapolitikai döntéseket. Ennek érdekében a tárca latba veti pénzeszközeit.

Egyeztetett klímapolitikai stratégiát, klímaközpont létrehozását és  klímaügyi tanácsos kinevezését jelentette be az amerikai pénzügyminisztérium hétfőn.

A minisztérium leszögezte, hogy a klímavédelmi intézkedésekkel a gazdaság erős és fenntartható növekedési pályára állítható, összhangban az amerikai kormányzat nettó zéró kibocsátási törekvéseivel.

A klímaügyi stratégia végrehajtása érdekében a tárca olyan, klímaváltozáshoz kapcsolódó szakpolitikai területeken fog cselekedni, mint a klímaváltozás pénzügyei, a klímaváltozáshoz kapcsolódó gazdaság- és adópolitika, valamint a mindezzel összefüggő pénzügyi kockázatok.

A stratégia részeként a tárca létrehozott új klímaközpontot, vagy más szóval: klímahubot is, továbbá klímaügyi tanácsost is kinevezett. A tanácsos a klímaváltozás kezeléséhez kapcsolódó számtalan minisztériumi erőfeszítést koordinálja és irányítja majd.        

A klímaközpont fogja koordinálni a klímaváltozáshoz kapcsolódó eddigi tevékenységeket, felhasználva a minisztérium különböző részlegeinek eszközeit és korábbi tapasztalatait. Az amerikai kormányzat első klímaügyi tanácsosává John E. Mortont, a klímaváltozási pénzügyi terület elismert szakemberét nevezték ki. Feladata a többi között az lesz, hogy elősegítse az amerikai és külföldi, zéró szénkibocsátású gazdaság finanszírozását.

Neked ajánljuk
David Attenborough erőteljes üzenetben szólította meg a G7 vezetőit A légkör szén-dioxid-koncentrációja 50 százalékkal magasabb, mint az iparosodás kezdetén Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam