2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímapolitikai stratégia született az amerikai pénzügyminisztériumban

A tárca sajtóközleménye hangsúlyozta, hogy a klímapolitikai stratégia az amerikai pénzügyminisztérium támogatásával igyekszik befolyásolni az amerikai és nemzetközi klímapolitikai döntéseket. Ennek érdekében a tárca latba veti pénzeszközeit.

Egyeztetett klímapolitikai stratégiát, klímaközpont létrehozását és  klímaügyi tanácsos kinevezését jelentette be az amerikai pénzügyminisztérium hétfőn.

A minisztérium leszögezte, hogy a klímavédelmi intézkedésekkel a gazdaság erős és fenntartható növekedési pályára állítható, összhangban az amerikai kormányzat nettó zéró kibocsátási törekvéseivel.

A klímaügyi stratégia végrehajtása érdekében a tárca olyan, klímaváltozáshoz kapcsolódó szakpolitikai területeken fog cselekedni, mint a klímaváltozás pénzügyei, a klímaváltozáshoz kapcsolódó gazdaság- és adópolitika, valamint a mindezzel összefüggő pénzügyi kockázatok.

A stratégia részeként a tárca létrehozott új klímaközpontot, vagy más szóval: klímahubot is, továbbá klímaügyi tanácsost is kinevezett. A tanácsos a klímaváltozás kezeléséhez kapcsolódó számtalan minisztériumi erőfeszítést koordinálja és irányítja majd.        

A klímaközpont fogja koordinálni a klímaváltozáshoz kapcsolódó eddigi tevékenységeket, felhasználva a minisztérium különböző részlegeinek eszközeit és korábbi tapasztalatait. Az amerikai kormányzat első klímaügyi tanácsosává John E. Mortont, a klímaváltozási pénzügyi terület elismert szakemberét nevezték ki. Feladata a többi között az lesz, hogy elősegítse az amerikai és külföldi, zéró szénkibocsátású gazdaság finanszírozását.

Neked ajánljuk
A munkaidő csökkentése hozhat megoldást az előttünk álló kihívásokra? Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam