2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Biden együttműködést ígért a virtuális klímacsúcs zárónapján

Az Egyesült Államok együttműködik más országokkal az éghajlatváltozással kapcsolatos innovációk területén – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök pénteken, az általa összehívott, virtuálisan megrendezett globális klímacsúcs zárónapján a Fehér Házban.

Az amerikai elnök kiemelte, hogy terveik szerint Amerika Svédországgal és Indiával az ipari szektor szén-dioxid-mentesítése érdekében, az Egyesült Királysággal a szén-dioxid-mentes villamosenergia-ágazat kiépítése érdekében, az Egyesült Arab Emírségekkel és más országok részvételével pedig a mezőgazdaság területén fog együtt dolgozni.

Biden azt is hangsúlyozta, hogy „erőt adott” neki Vlagyimir Putyin orosz államfő felhívása, hogy működjenek együtt más országokkal a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

„Az Egyesült Államok alig várja, hogy Oroszországgal és más országokkal együttműködhessen e célok elérése érdekében. Ez nagyon ígéretes”

– fogalmazott az elnök. Biden szerint ez a fajta együttműködés minden ország javát szolgálja. „A tisztább gazdaságba befektetett munka gyümölcsét az együttműködő országok polgárai fogják learatni” – mondta az amerikai elnök.

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

Joe Biden hangsúlyozta: az Egyesült Államok vezető szerepet kíván vállalni a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az elnök emellett egyértelművé tette, hogy a zöldtechnológiákba és az infrastruktúrába történő befektetés áll az ország éghajlatváltozás elleni stratégiájának fókuszában: „amikor az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességünk javításába és az infrastruktúrába fektetünk, akkor mindenki számára lehetőségeket hozunk létre. Ez a munkahelyteremtő tervem központi eleme”.

Joe Biden negyven állam- és kormányfőt hívott meg az online megtartott csúcstalálkozóra. A kétnapos rendezvény célja az volt, hogy előkészítse az ENSZ novemberi glasgow-i klímakonferenciáját.

Neked ajánljuk
A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink Látványos vízi városrésszel alkalmazkodik a klímaváltozáshoz Amszterdam Több ezer kutató sürgeti egy klímabarát tudományos élet megteremtését Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam