2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi karbonküszöbár elfogadását sürgette az IMF vezetője

A nemzetközi karbonküszöbár segíthetné a megállapodás tető alá hozását a szén-dioxid-kibocsátás árképzéséről, ami elengedhetetlen a klímaváltozás elleni hatékony küzdelemhez – húzta alá Krisztalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója az amerikai szervezésű virtuális klímacsúcson.

Krisztalina Georgieva hangsúlyozta: a szén-dioxid-kibocsátás átlagos ára most globálisan mindössze körülbelül 2 dollár tonnánként. Az IMF vezetője szerint

a 2015-ös párizsi klímaegyezményben rögzített célok eléréséhez ezt 2030-ra legalább 75 dollárra kellene emelni.

 A vezérigazgató rámutatott: az éghajlatváltozás hatalmas kockázatokat jelent a gazdasági fejlődés szempontjából, azonban „hihetetlen lehetőségeket” is tartogat az átalakuláshoz szükséges beruházások és a zöldmunkahelyek létrejötte terén.

Az amerikai elnök negyven ország vezetőjét hívta meg a csütörtökön kezdődő, kétnapos „találkozóra”, amelynek célja a novemberi ENSZ-klímakonferencia előkészítése és a gazdasági nagyhatalmak meggyőzése az ambiciózusabb klímavédelmi célkitűzések nélkülözhetetlenségéről.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) logója a szervezet washingtoni székházán 
Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik
Neked ajánljuk
A munkaidő csökkentése hozhat megoldást az előttünk álló kihívásokra? Kilőtt a német szén-dioxid-kibocsátás Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam