2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyarok a közös cselekvés erejében bíznak a klímaváltozással szemben

A magyarok közel 80 százaléka szerint a lakosságnak, a vállalatoknak és a politikának egyaránt tennie kell azért, hogy a fenntarthatósági fordulat sikeres legyen – derül ki a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó szervezőinek megbízásából készült reprezentatív kutatásból.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a válaszadók megítélésében az éghajlatváltozás, a hulladékgazdálkodás és a túlzott fogyasztás a legjelentősebb fenntarthatósági kihívások.

A felmérésben rákérdeztek arra is, milyen módon tehet a társadalom a fenntarthatóbb mindennapi életért:

a megkérdezettek 77 százaléka az élelmiszer-pazarlás elkerülését, 75 százaléka a szelektív hulladékgyűjtést, 74 százaléka az energiatakarékosságot, 69 százaléka pedig a tudatos vízhasználatot nevezte meg.

Környezetbarát termékekre a magyarok 43 százaléka költene többet, 39 százalék otthona energetikai korszerűsítésével járulna hozzá a fenntarthatósági fordulathoz, 36 százalék pedig jobban szeretne tájékozódni a fenntarthatósági kérdésekről.

„A Planet Budapest 2021 célja, hogy bemutassa azt az eszközrendszert, amely segítségével úgy élhetünk fenntarthatóbb életet, hogy közben nem kell lemondanunk a már megszokott kényelemről” – hangsúlyozta Joó István, a rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos. Az expón több mint 150, a visegrádi országokból érkező kiállító mutathatja be termékeit és szolgáltatásait az energia, a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a közlekedés, az élelmiszer-termelés vagy éppen az okosváros-tervezés területén.

A Planet Budapest 2021 szervezői a Föld napja alkalmából elindították az esemény kibővített, folyamatosan frissülő honlapját (www.planetbudapest.hu), amelyen megismerhetők a szervezés legfontosabb hírei, továbbá érdekes hazai és nemzetközi cikkek is a fenntarthatóság témakörében.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás dinamikájának megértését is segítheti magyar kutatók új modellje Klímabarát települések kerestetnek Elkészült Magyarország első állatvédelmi kódexe – lehet csatlakozni hozzá Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam