2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb színházak kötelezték el magukat a klímatudatosság mellett

A Miskolci Nemzeti Színház 2019-ben indította útjára a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projektjét, melynek célja, hogy a kulturális intézmények példaértékű összefogással, közösen tegyenek a jelen és jövő nézőiért.

A kezdeményezéshez most újabb szervezetek csatlakoztak, így már 21 színház kötelezte el magát a környezettudatosság mellett. A projekthez újonnan csatlakozó négy társulat (Szegedi Nemzeti Színház, Itt és Most Társulat, Weöres Sándor Színház, Csokonai Színház) mellett mostantól a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Greenpeace Magyarország is aktívan támogatja az ökotudatos színházi társulást.

A tagok az együttműködés keretében olyan alapcélokat tűztek ki maguk elé, mint a szemléletformálás és a zöldprogramokban való aktív részvétel.

Emellett a teátrumok a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak a hatékonyabb energetikai működésre, a hulladékkezelésre, újrahasznosításra és üzemeltetésre, de a művészeti kivitelezés során is fontos szempont lesz a környezettudatosság.

A Jövő Nézőiért Projekt irányítói emellett aktívan keresik az együttműködési lehetőségeket más zöldszervezetekkel, ökotudatos cégekkel.

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A klímával kapcsolatos tudatosság a fiatalok párválasztására is hatással van Színházba járásra buzdít az új kampány Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam