2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb színházak kötelezték el magukat a klímatudatosság mellett

A Miskolci Nemzeti Színház 2019-ben indította útjára a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projektjét, melynek célja, hogy a kulturális intézmények példaértékű összefogással, közösen tegyenek a jelen és jövő nézőiért.

A kezdeményezéshez most újabb szervezetek csatlakoztak, így már 21 színház kötelezte el magát a környezettudatosság mellett. A projekthez újonnan csatlakozó négy társulat (Szegedi Nemzeti Színház, Itt és Most Társulat, Weöres Sándor Színház, Csokonai Színház) mellett mostantól a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Greenpeace Magyarország is aktívan támogatja az ökotudatos színházi társulást.

A tagok az együttműködés keretében olyan alapcélokat tűztek ki maguk elé, mint a szemléletformálás és a zöldprogramokban való aktív részvétel.

Emellett a teátrumok a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak a hatékonyabb energetikai működésre, a hulladékkezelésre, újrahasznosításra és üzemeltetésre, de a művészeti kivitelezés során is fontos szempont lesz a környezettudatosság.

A Jövő Nézőiért Projekt irányítói emellett aktívan keresik az együttműködési lehetőségeket más zöldszervezetekkel, ökotudatos cégekkel.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását A klímavédelmi szigorításoknál csak a kezeletlen klímaváltozás járna nagyobb szociális igazságtalanságokkal Színészek köszönték meg az önkéntesek munkáját Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam