2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar alapítású, nemzetközi innovációs központ segíti a zöldgazdaság feltörekvő szereplőit

A Green Brother üzletfejlesztő és oktatóközpont három magyar vállalat, a Startup Campus innovációs ügynökség, valamint az általa megbízott Hungarian Good Option PR és a Kirké Kreatív közreműködésével alakult meg.

Az eredetileg a magyar piacra szánt Green Brother márka rögtön az indulásakor nemzetközivé vált, amikor az Európai Unió által a tiszta technológiák támogatására létrehozott InNow program a kezdeményezés mögé állt.

A Green Brother így jelenleg öt ország: Lengyelország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország innovátorai számára nyújt szolgáltatásokat.  

A központ legfőbb küldetése a nemzetközi piacokra és külföldi befektetések elnyerésére felkészíteni az innovatív vállalkozásokat.

A greenbrother.hu-n elérhetővé vált egy digitális oktatási platform, ahol a startupok ingyenes, angol nyelvű e-learning-kurzusokon vehetnek részt olyan témákban, mint a szervezetfejlesztés, nemzetközi piacismeret, prezentációs és pitchingtechnikák, üzleti jog és forrásteremtés.

Emellett hamarosan indul a Green Brother Accelerator program, amelyben a startupok szakértő mentorok irányításával erősíthetik üzleti modelljüket. A résztvevőket progresszív nagyvállalatok is segítik, akik a tudásuk átadása mellett vállalati infrastruktúrákat, értékesítési csatornákat és üzleti adatbázisokat is elérhetővé tesznek a számukra, felgyorsítva ezzel a fejlődésüket.

A Green Brother Accelerator kiemelt célterületei az akkumulátoripar, a hidrogénipar, a városi közlekedés, valamint az energiahatékonyság, ahol nem csupán új termékeket keresnek, de érdeklődnek minden résztechnológia iránt is.

Az üzleti gyorsító programra május 31-ig jelentkezhetnek a tiszta technológiákat képviselő startupok, kkv-k és egyetemi/kutatóintézeti projektek. 

Neked ajánljuk
Egy texasi gyár bizonyíthatja be, hogy a vegyianyag-gyártás klímasemleges, sőt karbonnegatív is lehet Oroszország is szén-dioxid-adórendszer kialakításán dolgozik A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését Az MNB kiemelkedő helyen szerepelt a globális zöld pénzügyi térképen Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval)
Tovább a forrásra: startuponline.hu
Vissza
Hírfolyam