2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ázsia városai vannak a legnagyobb veszélyben

Az éghajlatváltozás és más környezeti kockázatok által legjobban fenyegetett 100 város közül 99 Ázsiában található egy új kutatás szerint, mely a világ 576, egymillió főnél népesebb városát vizsgálta.

A Verisk Maplecroft kockázatelemző cég jelentése szerint világszerte 414 nagyváros van kiszolgáltatva olyan veszélyeknek, mint a környezetszennyezés, az elapadó vízkészletek, a hőhullámok, illetve más, az éghajlatváltozással összefüggő kockázatok.

A jelentés szerint a legveszélyeztetettebb 100 város közül 99 található a legnépesebb földrészen.

Közülük 37 Kínában és 43 Indiában található, míg az első 10 között kizárólag indiai és indonéz városok vannak. A legnagyobb veszély a több mint 10 millió lakosú Jakartát fenyegeti.

A kutatás vezetője, Will Nichols szerint sok város számára hordoz veszélyt, hogy a klímaváltozás felerősíti az időjárási szélsőségeket, ez pedig nemcsak a lakóik életminőséget rontja, de a gazdasági fejlődés kilátásait is szűkíti.

Fotó: swxxii/flickr.com
Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam