2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kutatások központját hozza létre a Neumann János Egyetem

A központ speciális kutatási és ösztöndíjprogramot indít szoros együttműködésben akadémiai és szakmai partnereivel. 

A hosszú távú fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tudományos munka új központját kvánja létrehozni a Neumann János Egyetem, amelynek szenátusa május első napjaiban hagyta jóvá a Centre For Long-term Sustainability indítását.

A program célja a fenntarthatóság témájában kimagasló eredményeikkel és publikációikkal nemzetközi hatást kiváltó hazai és külföldi kutatók munkájának ösztönzése és összekapcsolása a magyar tudományos élettel.

Az intézmény székhelye Budapesten az Úri utca 72. alatt található felújított műemlék épületben lesz.

A budai Várnegyed egyik ikonikus saroképülete hosszú évek óta üresen állt, állapota rohamosan romlott, ekkor vásárolta meg évekkel ezelőtt a Magyar Nemzeti Bank Alapítványa, és újította fel. Az épület így alkalmassá vált arra, hogy egyetemi együttműködések révén a világ élvonalába tartozó professzorokat hívjon meg és láthasson vendégül Budapesten – közölte az intézmény az MTI-vel.

Neked ajánljuk
Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást Steiner Attila: Magyarország jó úton halad a klímasemlegesség felé A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron Újabb melegrekord dőlt meg, ezúttal Moszkvában és Szentpéterváron
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam