2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kutatások központját hozza létre a Neumann János Egyetem

A központ speciális kutatási és ösztöndíjprogramot indít szoros együttműködésben akadémiai és szakmai partnereivel. 

A hosszú távú fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tudományos munka új központját kvánja létrehozni a Neumann János Egyetem, amelynek szenátusa május első napjaiban hagyta jóvá a Centre For Long-term Sustainability indítását.

A program célja a fenntarthatóság témájában kimagasló eredményeikkel és publikációikkal nemzetközi hatást kiváltó hazai és külföldi kutatók munkájának ösztönzése és összekapcsolása a magyar tudományos élettel.

Az intézmény székhelye Budapesten az Úri utca 72. alatt található felújított műemlék épületben lesz.

A budai Várnegyed egyik ikonikus saroképülete hosszú évek óta üresen állt, állapota rohamosan romlott, ekkor vásárolta meg évekkel ezelőtt a Magyar Nemzeti Bank Alapítványa, és újította fel. Az épület így alkalmassá vált arra, hogy egyetemi együttműködések révén a világ élvonalába tartozó professzorokat hívjon meg és láthasson vendégül Budapesten – közölte az intézmény az MTI-vel.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam