2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Romániában szelektív hulladékkal is lehet utazni

Konstanca városa az első Romániában, ahol a tömegközlekedés ellenértékét szelektíven gyűjtött hulladékkal lehet kiváltani.

A tengerparti városban indul a „Váltsd meg a jegyed egy PET-palackkal” („Schimbă PET-ul cu biletul”) kampány, amely keretében a városi tömegközlekedési eszközökön utazók PET-palackokkal vagy alumíniumdobozokkal fizethetnek a jegyükért – írta meg a Transindex.

Május 21-én egy előzetes akció keretében a helyiek és a turisták már három darab szelektíven gyűjtött, az említett kategóriába tartozó hulladék leadásával szállhatnak föl a buszokra.

A pilotakció eredményeitől függően a szervezők döntenek arról, megismétlik-e azt heti rendszerességgel, minden pénteken, a környezetvédelmi minisztérium Zöld Péntek kezdeményezéséhez csatlakozva.

Konstancai utcakép Fotó: tramfan239/flickr.com
Neked ajánljuk
Szén-dioxidból rakéta-hajtóanyag: új ötlettel rukkolt elő a SpaceX Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai A lakosságra is számítanak a hétvégi fülesbagoly-felmérésben Így változik meg a Golf-áramlat működése Egy köztéri szobornak is beillő hűsítő berendezés Vietnamból
Tovább a forrásra: transindex.ro
Vissza
Hírfolyam