2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Romániában szelektív hulladékkal is lehet utazni

Konstanca városa az első Romániában, ahol a tömegközlekedés ellenértékét szelektíven gyűjtött hulladékkal lehet kiváltani.

A tengerparti városban indul a „Váltsd meg a jegyed egy PET-palackkal” („Schimbă PET-ul cu biletul”) kampány, amely keretében a városi tömegközlekedési eszközökön utazók PET-palackokkal vagy alumíniumdobozokkal fizethetnek a jegyükért – írta meg a Transindex.

Május 21-én egy előzetes akció keretében a helyiek és a turisták már három darab szelektíven gyűjtött, az említett kategóriába tartozó hulladék leadásával szállhatnak föl a buszokra.

A pilotakció eredményeitől függően a szervezők döntenek arról, megismétlik-e azt heti rendszerességgel, minden pénteken, a környezetvédelmi minisztérium Zöld Péntek kezdeményezéséhez csatlakozva.

Konstancai utcakép Fotó: tramfan239/flickr.com
Neked ajánljuk
Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: transindex.ro
Vissza
Hírfolyam