2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így veszik el a kedvét az illegális szemetelőknek egy román faluban

A Vrancea megyei Soveja polgármesteri hivatala arra biztatja a lakosságot, hogy készítsenek felvételeket azokról, akik illegálisan helyeznek el hulladékot.

Az önkormányzat 150 lejt – mintegy 10 ezer forintot –  kínál a szemetelőkről készített fotókért, videókért, amennyiben ezek alkalmasak arra, hogy azonosítsák az elkövetőket, de legalább a kocsijuk rendszáma kivehető – számolt be róla a Transindex.

A polgármesteri hivatal felhívása szerint a felvételek alapján lehetőség nyílik a szemetelők azonosítására és felelősségre vonására.

A jogszabályok szerint a magánszemélyek 3 és 6 ezer lej közötti, a cégek pedig 25 és 50 ezer lej közötti bírságot kaphatnak. 

Neked ajánljuk
Romániában szelektív hulladékkal is lehet utazni Romániában szelektív hulladékkal is lehet utazni Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: transindex.ro
Vissza
Hírfolyam