2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika

Joe Biden amerikai elnök megduplázza az amerikai vészhelyzeti kiadásokat, miközben új programot indít az éghajlatváltozás hatásainak jobb megértése és nyomon követése érdekében.

A hétfőn bejelentett 1 milliárd dolláros kiadás csak töredéke annak, amit az Egyesült Államok az időjárással kapcsolatos katasztrófákra költ: csak tavaly az ország 22 különböző időjárással és éghajlattal kapcsolatos katasztrófát élt át, amelyek egyenként 1 milliárd dollárnál nagyobb veszteséget okoztak – írta meg a Telex.

A katasztrófák, köztük az erdőtüzek, hurrikánok és hóviharok együttes ára közel 100 milliárd dollár volt.

A Biden-kormányzat szerint a kormány felelőssége, hogy a katasztrófák bekövetkezése előtt jobban felkészüljön, és támogassa a közösségeket, ahelyett, hogy csak utána reagálna. A Fehér Ház szerint az új finanszírozásnak segítenie kell abban, hogy a közösségek rendelkezzenek azokkal az erőforrásokkal, amelyekre a válságok előtt szükségük van az ellenálló képesség kiépítéséhez.

A tisztviselők arra is ígéretet tettek, hogy növelik az éghajlatkutatásba történő beruházásokat a szélsőséges időjárási események jobb megértése és az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességgel, alkalmazkodással és enyhítéssel kapcsolatos döntéshozatali folyamatok tökéletesítésére.

Neked ajánljuk
Az ellenőrzött erdő- és bozóttüzek akár a szövetségeseink is lehetnek a klímavédelemben 2021 Ausztrália elmúlt évtizedének leghűvösebb, legcsapadékosabb éve volt Tonga: Két nap alatt két kitörés, szökőár, szennyezett ivóvíz és levegő A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam