2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaválság megoldásához szükséges összefogásról szólt a kétnapos klímacsúcs

A Dél-Korea védnökségével május 31-én kezdődő virtuális nemzetközi csúcstalálkozón Mun Dzse In államfő hangsúlyozta: „Dél-Korea felelős szerepet fog játszani, hogy betölthesse a híd szerepét a fejlődő és a fejlett országok között”.

A Partnerség a zöld növekedésért és a 2030-as világcélokért (P4G) címet viselő csúcstalálkozó az állami, önkormányzati, illetve magánpartnerségekre összpontosít, elsősorban a fejlődő országokban.

Dél-Korea – amely nemrégiben jelentette be, hogy csökkenteni kívánja a szénnel kapcsolatos nemzetközi programok finanszírozását – egyre nagyobb szerepet kíván játszani az éghajlatváltozás elleni harcban.

Az afrikai országoknak nem szabad „bezárkózniuk” a fosszilis energiaforrások világába, és tudniuk kell haladni a világ többi részével – jegyezte meg Emmanuel Macron, aki szorgalmazta, hogy minél több eszközt vessenek be a megújuló energiaforrásokba történő nagyszabású befektetésekbe.

„Nincsen szó nemzetközi partnerségről, ha egyesek a túlélésért küzdenek” – hangsúlyozta António Guterres ENSZ-főtitkár. „A klímaváltozás elleni küzdelem segíteni fog megvédeni a legsérülékenyebb embereket a következő válságban, és nagyban támogatja a munkahelyek teremtését a világjárvány után” – tette hozzá.

Angela Merkel német kancellár felszólította az országokat, hogy fokozatosan szüntessék meg a fosszilis tüzelőanyagoktól való függésüket, és figyelmeztetett, hogy az éghajlatváltozás legalább annyira veszélyezteti az emberek életétét és a gazdaságot, mint a Covid–19-járvány.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam