2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 év alatt akár 1 billió dollár is segítheti a zöld átmenetet

A környezetkímélő gazdaság kiépítésének felgyorsítására közös klímastratégiát és – az első körben – 100 millió dolláros globális kezdeményezést hozott tető alá a HSBC bank, a Természetvédelmi Világalap és a World Resources Institute.

A Climate Solutions Partnership elnevezésű együttműködés egyesíti a HSBC pénzügyi szakértelmét a WRI és a WWF tudásával és tapasztalatával a klímaproblémák megoldásában – számolt be róla a Mandiner.

Céljuk, hogy ezzel az összeggel olyan fenntartható projekteket és vállalatokat támogassanak, melyek finanszírozási akadályokkal szembesülnek, vagy a politikai helyzet miatt nem tudnak érvényesülni. 

Számításaik szerint 2030-ig körülbelül 750 milliárd és 1 billió dollár közötti összeget tudnak biztosítani az ügyfeleiknek.

A partnerség három fókusza a szén-dioxid-csökkentési technológiák fejlesztésére, a biológiai sokféleséget védő és helyreállító projektekre, valamint a megújuló energiaforrásokra való áttérésre helyeződik.

Céljuk, hogy a helyi partnerek hálózatával együttműködve hozzájárulnak a szén-dioxid megkötéséhez, miközben növelik a társadalom és a környezet ellenálló képességét az éghajlatváltozás által leginkább veszélyeztetett piacokon.

Világszerte több mint 20 projektet támogatnak a vizes élőhelyek és erdők védelmében és újjáélesztésében, valamint a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása érdekében.
A projekt első kísérlete már sikeresen be is fejeződött, mely során 5 vállalkozást karoltak fel, és az első élő kihívás még ebben az évben megkezdődik.

Neked ajánljuk
Az amerikaiak többet tesznek a környezetért, de csak kevesen tudják, mi is az a szénlábnyom A munkaidő csökkentése hozhat megoldást az előttünk álló kihívásokra? Tartsd távol a sütőolajat a csatornától! Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam