2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Faültetéssel készül a klímacsúcsra Glasgow

A glasgow-i régió vezetése 18 millió fa ültetését jelentette be. Ősszel a skót városban fognak összegyűlni a világ vezetői, hogy a párizsi klímacsúcs után ismét áttekintsék, hogyan áll a klímavédelem ügye.

A most bejelentett projekt a tervezők reményei szerint 20 százalékkal növeli majd a városon belül a fával borított területek arányát. A tervek szerint a régióban lévő táj mintegy ötödére is őshonos fafajtákat ültetnek a következő évtized során – írta meg a The Guardian alapján a 444.hu.

Skócia eddig elmaradt az erdőtelepítési programokban, de ezzel az ambiciózus programmal a glasgow-i régió jelentősen csökkenthetné a lemaradását.

A városon belül cél az is, hogy növeljék a fás területek arányát a szegényebb negyedekben, valamint hogy városszerte több fa legyen, hogy az árnyékuk enyhülést jelentsen a nyári hőséghullámok idején. 

A program kezdeményezői azt várják, hogy a sok új fa segíthet majd legalább tompítani a klímaváltozás egyes következményeit, például az áradásokat és földcsuszamlásokat, illetve a talajromlást, ami komolyan veszélyezteti az utak és vasútvonalak állapotát is. De emellett a biológiai sokszínűség megóvásában, és a szén-dioxid elnyelésében is fontos szerepet játszhatnak.

Neked ajánljuk
A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz Így igyekeznek alkalmazkodni a part menti közösségek Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam