2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vírus és a klímaváltozás ellen is nemzetközi szolidaritásra lenne szükség

Egyre inkább összekapcsolódik a két legnagyobb globális kihívás, a klímaváltozás és a járvány – mutatott rá a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara elnöke. Paul Polman szerint ha a fejlett országok nem mutatnak szolidaritást az oltások körül, ők sem várhatják el a fejlődő országoktól a klímaválság kezeléséhez szükséges szolidaritást.

Boris Johnson a G7 júniusi cornwalli csúcstalálkozója előtt felszólította a legfejlettebb ipari országok vezetőit, hogy 2022 végéig segítsenek az egész világ lakosságának beoltásában, mert „nem engedhetjük meg, hogy a koronavírus által okozott pusztítás megismétlődjön” – idézi a The Guardian alapján a 444.hu.

A leggazdagabb országok az Observer által megszerzett adatok szerint annyi koronavírus elleni vakcinát halmoztak fel, amennyivel saját országuk lakosságát több mint kétszer tudnák teljesen átoltani. A globális vakcináció és a klímaváltozás kezelése között a Nemzetközösség főtitkára, Patricia Scotland szerint is van összefüggés:

csak akkor győzhetjük le a koronavírust, ha mindenki egyenlő módon fér hozzá az oltásokhoz, és „csak akkor tudunk érdemi megállapodásra jutni a jövővel kapcsolatban”, ha minden ország számára biztosítják, hogy „megengedhesse magának” a klímaváltozás kezelését.

Egy magas rangú brit kormányzati forrás a The Guardiannak nyilatkozva úgy fogalmazott, az Egyesült Királyság miniszterei már rájöttek, ahhoz, hogy teljes legyen a siker, nemcsak a fejlődő országok adósságcsökkentésével, de vakcinaellátásának problémájával is foglalkozniuk kell.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam