2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vírus és a klímaváltozás ellen is nemzetközi szolidaritásra lenne szükség

Egyre inkább összekapcsolódik a két legnagyobb globális kihívás, a klímaváltozás és a járvány – mutatott rá a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara elnöke. Paul Polman szerint ha a fejlett országok nem mutatnak szolidaritást az oltások körül, ők sem várhatják el a fejlődő országoktól a klímaválság kezeléséhez szükséges szolidaritást.

Boris Johnson a G7 júniusi cornwalli csúcstalálkozója előtt felszólította a legfejlettebb ipari országok vezetőit, hogy 2022 végéig segítsenek az egész világ lakosságának beoltásában, mert „nem engedhetjük meg, hogy a koronavírus által okozott pusztítás megismétlődjön” – idézi a The Guardian alapján a 444.hu.

A leggazdagabb országok az Observer által megszerzett adatok szerint annyi koronavírus elleni vakcinát halmoztak fel, amennyivel saját országuk lakosságát több mint kétszer tudnák teljesen átoltani. A globális vakcináció és a klímaváltozás kezelése között a Nemzetközösség főtitkára, Patricia Scotland szerint is van összefüggés:

csak akkor győzhetjük le a koronavírust, ha mindenki egyenlő módon fér hozzá az oltásokhoz, és „csak akkor tudunk érdemi megállapodásra jutni a jövővel kapcsolatban”, ha minden ország számára biztosítják, hogy „megengedhesse magának” a klímaváltozás kezelését.

Egy magas rangú brit kormányzati forrás a The Guardiannak nyilatkozva úgy fogalmazott, az Egyesült Királyság miniszterei már rájöttek, ahhoz, hogy teljes legyen a siker, nemcsak a fejlődő országok adósságcsökkentésével, de vakcinaellátásának problémájával is foglalkozniuk kell.

Neked ajánljuk
Grenoble lett Európa zöld fővárosa A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam