2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az olasz kormányt is perbe fogták az akadozó klímavédelem miatt

A több mint kétszáz felperes között vannak környezetvédelmi szervezetek, olasz állampolgárok, Olaszországban élő külföldiek és a Fridays for Future mozgalom aktivistái is. 

Az aktivisták célja, hogy a Mario Draghi vezette olasz kormányt bíróság kötelezze: az eddiginél jóval ambiciózusabb klímavédelmi intézkedéseket hozzon, és jelentős mértékben csökkentse a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével kapcsolatos célokat – számolt be a hvg.hu.

Marica De Pierri, az egyik környezetvédelmi szervezet szóvivője azt is jelezte, hogy elvárják a bíróságtól:

Olaszország számára írja elő a 2030-ra szóló, jelenlegi emissziócsökkentési célkitűzések megháromszorozását.

Olaszország 2019-ben azt vállalta, hogy az évtized végéig 33 százalékkal mérsékli a CO2-kibocsátást. A felperesek szerint az egymást követő olasz kormányok ugyanakkor elmulasztották a komoly fellépést a klímaváltozással szemben, holott az ország igencsak ki van téve a szélsőséges időjárási eseményeknek.

Tűntetők a 2019-es római klímasztrájkon Fotó: Eric Parker/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink A kibocsátáscsökkentés 70 százaléka elérhető a már meglévő, bevált és versenyképes technológiákkal Látványos vízi városrésszel alkalmazkodik a klímaváltozáshoz Amszterdam Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam