2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az olasz kormányt is perbe fogták az akadozó klímavédelem miatt

A több mint kétszáz felperes között vannak környezetvédelmi szervezetek, olasz állampolgárok, Olaszországban élő külföldiek és a Fridays for Future mozgalom aktivistái is. 

Az aktivisták célja, hogy a Mario Draghi vezette olasz kormányt bíróság kötelezze: az eddiginél jóval ambiciózusabb klímavédelmi intézkedéseket hozzon, és jelentős mértékben csökkentse a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével kapcsolatos célokat – számolt be a hvg.hu.

Marica De Pierri, az egyik környezetvédelmi szervezet szóvivője azt is jelezte, hogy elvárják a bíróságtól:

Olaszország számára írja elő a 2030-ra szóló, jelenlegi emissziócsökkentési célkitűzések megháromszorozását.

Olaszország 2019-ben azt vállalta, hogy az évtized végéig 33 százalékkal mérsékli a CO2-kibocsátást. A felperesek szerint az egymást követő olasz kormányok ugyanakkor elmulasztották a komoly fellépést a klímaváltozással szemben, holott az ország igencsak ki van téve a szélsőséges időjárási eseményeknek.

Tűntetők a 2019-es római klímasztrájkon Fotó: Eric Parker/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam