2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete június elején, az Európai Zöld Héten plakátkampányt indított az európai zöld megállapodásról hat városban: Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Miskolcon és Győrött, a járműveken és közterületeken. Kampányukban a klímavédelem mellett elkötelezett polgárokra is számítanak.

A környezetkárosítás és a klímaváltozás hatásai mára az életünket közvetlen közelről érintik. Az éghajlat egyre kiszámíthatatlanabbá válik, a biológiai sokféleség csökken, nyersanyagaink fogynak, környezetünkben egyre nagyobb kihívást jelent a szemétterhelés, a szennyezés és a műanyaghulladékok okozta súlyos károk kezelése – emlékeztet az Európai Bizottság közleménye.

Az EU célja ezzel kapcsolatban nem kevesebb, mint hogy Európa 2050-re teljesen klímasemleges és szennyezőanyag-mentes legyen. Ezt fordítja át gyakorlati lépésekre az európai zöldmegállapodás, melynek fontos eleme a biodiverzítás megőrzése, a körkörös gazdaságra való átállás, a műanyaghasználat csökkentése, a megújuló energiaforrások, a helyi élelmiszerek fogyasztásának és a fenntartható közlekedési módok támogatása.

Ha te is szeretnél egy egészségesebb, tisztább, élhetőbb világot, egy környezettudatosabb Európát, most egyszerűen támogathatod a kampányt.

Ha az előbbi hat városban jársz, keress egy plakátot, és készíts vele egy szelfit, majd töltsd fel az Instagramra vagy a Facebookra a #ZöldMegállapodás és a #Posztoljaplakáttal hashtagekkel.

A legjobb fotókat a Képviselet a Facebook- és Instagram-oldalán is megosztja.

Fotó: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete/facebook.com
Neked ajánljuk
Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén Rekordmeleg volt a június Észak-Amerikában Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam