2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

David Attenborough erőteljes üzenetben szólította meg a G7 vezetőit

A köztiszteletben álló természettudós és neves filmes szerint az eszközeink már megvannak az éghajlatváltozás kezeléséhez, amire szükségünk lenne, az az erre irányuló globális szándék.

A 95 éves tudós hozzátette: a klímaváltozás kezelése ma már ugyanannyira politikai, illetve kommunikációs, mint tudományos vagy technológiai kihívás.

Attenborough szerint pontosan tudjuk, mi történik a bolygónkkal, és tudjuk azt is, mit kell tennünk ebben az évtizedben.

A G7-találkozó résztvevői egyébként megerősítették abbéli elkötelezettségüket, hogy 1,5 Celsius-fok alatt tartsák a globális felmelegedést, és megóvják, illetve helyreállítsák a természeti környezet 30 százalékát az évtized végére.

E célok eléréséhez azonban nem ígértek új fedezetet, sem újabb segítséget a fejlődő országoknak a szénalapú energiahordozók használatának kiváltásához.

Forrás: The Telegraph/youtube.com
Neked ajánljuk
Kiderült, hogyan vezetné be a karbonvámot az Európai Bizottság Beválhat az emberi civilizáció végével kapcsolatos prognózis? Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam