2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ vallási vezetői is készülnek a sorsdöntő klímacsúcsra

Az ENSZ novemberi, nagy-britanniai klímaváltozási konferenciája (COP26) előtt a Vatikán vendégül látja a világ vallási vezetőit és tudósait. A cél: közös álláspont kidolgozása „az emberiség történelmének egyik kulcsfontosságú pillanatában”.

„A Hit és tudomány: a COP26 elé” konferenciát Nagy-Britannia és Olaszország szervezi. A nagy világvallások mintegy negyven vezetője és tíz tudós vesz részt rajta, akik közös felhívást készülnek kiadni a COP26-ra – számolt be a Szabad Európa.

Az október 4-i eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón a vatikáni külügyminiszter, Paul Gallagher érsek kijelentette, hogy

a vallási vezetőknek nyomást kell gyakorolniuk a politikusokra, hogy azok bátor, ambiciózus döntéseket hozzanak a skóciai Glasgow-ban tartott ENSZ-konferencián.

„Reméljük, hogy a vallási vezetők az október 4-i konferencián és az elkövetkező hónapokban hozzájárulnak politikai vezetőink ambícióinak növeléséhez” – mondta Gallagher. Szerinte a vallási vezetőknek ösztökélniük kellene „államférfiainkat és -nőinket, hogy a nehézségek ellenére merészen álljanak a kérdéshez, lássák a valóságot, és bátor döntéseket hozzanak”.

„A COP26 talán kulcsfontosságú pillanat lesz az emberiség történetében” – mondta Gallagher. „Nehéz döntéseket kell majd meghozni, és reméljük, hogy Isten kegyelmével meglesz a bátorságunk ehhez. Előrelépünk ezekben a kérdésekben, amelyek meghatározzák, hogy milyen lesz az élet a bolygónkon a következő évtizedekben és századokban” – mondta a brit Gallagher, aki bízik abban, hogy Ferenc pápa részt vesz a Vatikánban és Rómában zajló október 4-i találkozón.

Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: szabadeuropa.hu
Vissza
Hírfolyam