2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hűsítő szigetekkel készül a kánikulára a főváros

Idén nyáron is felállítják az extrém hőség ellen árnyékot nyújtó hűsítő szigeteket Budapesten – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-t.

A Fővárosi Önkormányzat és a Főkert által forgalmas tereken felállítandó hűsítő szigetek június 18-tól szeptember 15-ig teszik elviselhetőbbé a hőséget. Elsőként a Boráros téren vehetik birtokba a szigetet a látogatói.

Ezenfelül a tavaly felállított 22 ivókút mellett további 12-vel bővítik az ivókutak számát. Az egyik új víznyerő pont a pesti rakparton lesz, a Margit híd és a Kossuth tér között, az idén nyárra az autóforgalom elől elzárt, sétálószakaszon.

Az ivókutak pontos helyszíne a Husito.budapest.hu oldalon érhető el egy online térképen. Ezzel is arra kívánják ösztönözni a lakosságot, hogy palackos vizek vásárlása helyett töltsék újra kulacsaikat. „Ezzel pénztárcánk mellett környezetünket is óvjuk” – fogalmaztak.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Mindezek mellett a Fővárosi Önkormányzat arra is figyelmet fordít, hogy a közszolgáltatók által hagyományosan végzett „hőségenyhítési tevékenységek”, mint az utak, parkok, sínek locsolása, a forróság által leginkább sújtott lakóövezeti területekre koncentrálódjon.

Neked ajánljuk
Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése Spanyolországban és Franciaországban is felszökött a hőmérséklet Idén is lehet fürdeni a Dunában Budapesten Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam