2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímával kapcsolatos tudatosság a fiatalok párválasztására is hatással van

A klímaváltozás a környezeti tényezők változása mellett tagadhatatlanul nagy hatást gyakorol az egyénekre és a társadalomra is. Egy kutatás szerint a Z generációba tartozó fiatalok az online társkeresőkben az alapján választanak párt, hogy a kiszemelt mennyire elkötelezett éghajlatváltozási kérdésekben.

A klímaváltozás iránti érdeklődés különösen az utóbbi tíz évben vált meghatározóvá. Az Ipsos Global Trends kutatása szerint ma globálisan öt emberből négy gondolja úgy, hogy ha nem cselekszünk időben, akkor rövid időn belül végzetes katasztrófával nézünk majd szembe.

Erről tanúskodik az OkCupid kutatása is, amely szerint az online randevúk egyik legfontosabb mozgatórugója a klímaváltozás kérdése lett.

Az olyan szavak, mint klímaváltozás és környezetvédelem, 240 százalékkal többször jelentek meg a felületen az elmúlt két évben, mint az azt megelőző időszakban.

A felhasználók 51 százaléka gondolja úgy, hogy a klímaváltozás az első számú kihívás, amellyel szembe kellene néznie a világnak. Ugyanakkor az adatok alapján a fiatalok körében a zöldügyek iránti elköteleződés fordított arányban áll a családalapítási és a gyermekvállalási kedvvel.

Neked ajánljuk
Az El Niño hatásai pontosan előrejelezhetők, mégsem sikerül védekeznünk 2021-ben kilőtt a fejlett államok szén-dioxid-kibocsátása Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam