2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldtetős buszmegállóval tesz a biodiverzitás megőrzéséért Budafok-Tétény

A Városház téri buszváró tetejére egy élő növénnyel betelepített szerkezetet telepítettek, amelyben varjúhájszőnyeg virágzik és nyeli el a csapadékot.

Az önkormányzat reményei szerint az új megálló innovatív és esztétikus színfoltja lesz a Városház térnek. „Budafok-Tétény a legkülönbözőbb módokon kíván zöldíteni, a levegő minőségén javítani. A klímaváltozás visszafordításához, kerületünk egészségesebbé, élhetőbbé tételéhez minden eszközzel igyekszik hozzájárulni” – fogalmazott az önkormányzat közleménye

A zöldtető olyan födémet takar, amelyben a „zöld” rész és a „tető”-rész szerves egységet alkot, együtt alakítják ki őket. 

A buszmegállónál alkalmazott zöldtetős technológia teljesen gondozásmentes és önfenntartó – külön öntözést nem igényel, az esőzés miatti esetleges túlfolyást pedig a váró esőcsatornáján keresztül oldották meg.

Fotó: budafokteteny.hu

A növényzetet tartó és tápláló rétegek a váró tetején egy speciális, korrózióvédett, szigetelt „medencében” helyezkednek el, amely kívülről dekoratív, hőkezelt, időjárásálló természetes faborítással van ellátva.

Az önkormányzat reményei szerint mindenki örömét leli majd a zöldtetőben, amely többek között madaraknak és rovaroknak életteret biztosít, miközben jelentős mennyiségű port, szennyeződést köt meg, és oxigént is termel.

Neked ajánljuk
Lebegő víziváros épülhet Ázsiában HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: budafokteteny.hu
Vissza
Hírfolyam