2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kánikulában hazánkban is megdőltek a melegrekordok

Az országos és a budapesti napi melegrekord is megdőlt június 23-án délután – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

Mostanáig a június 23-ai budapesti melegrekord 36,1 fok volt, amelyet 2002-ben mértek. Ennél fél fokkal melegebb volt szerdán Újpesten, ahol 36,6 fokot regisztráltak.
Az eddigi országos csúcs 37,7 fok volt, amelyet szintén 2002-ben rögzítettek Sopronban.

Az előzetes adatok szerint a Békés megyei Dombegyházán és a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban is melegebb volt ennél 0,1 fokkal, így az új országos napi melegrekord 37,8 fok.

Triciklit tol egy nő a kánikulai melegben a debreceni Kossuth téren 2021. június 23-án
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte, szerdára virradó éjszaka a fővárosban már megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet napi rekordja is, miután Budapest-Lágymányos állomáson hajnalra csupán 23,8 fokig hűlt a levegő hőmérséklete.

Az MTI a kánikulára tekintettel egy infografikát is közzétett a magyarországi mérések története során regisztrált legmagasabbak hőmérsékletekről:

Fotó: KSH/MTVA Sajtóarchívum/MTI
Neked ajánljuk
Korai forrósággal küzd az Egyesült Államok Spanyolországban is rekkenő hőséget hozott a május Fontos, hogy szigeteljük az épületeket Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam