2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikerült megfékezni Ciprus történetének eddigi legnagyobb erdőtüzét

A ciprusi hatóságoknak július 5-ére sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonni a szigetországban tomboló erdőtüzet, amely hatalmas területeket tarolt le a Tróodosz-hegységben, és négy ember halálát okozta.

Az ország történetének legpusztítóbb erdőtüze szombat délután óta tombolt. A lángok először a Limassolhoz közeli Arakapaszban csaptak fel, és a forróság, valamint a viharos szél miatt továbbterjedtek nyolc másik településre.

Az erdészeti minisztérium illetékese elmondta, hogy a térségben nagyobb létszámban áll készültségben a tűzoltóság arra az esetre, ha újra fellobbannának a lángok.

A tűzben négy egyiptomi mezőgazdasági munkás vesztette életét, akik Odosz falujából tettek sikertelen kísérletet a menekülésre.

Az elmúlt napokban több tucat ingatlan vált a lángok martalékává. Letartóztattak egy 67 éves embert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta véletlenül a tüzet Arakapasz közelében. Egy szemtanú állítólag látta őt autójával távozni a helyszínről, amikor a lángok fellobbantak – közölte a rendőrség.

A tűzoltásban Izrael, Görögország, illetve a szigeten állomásozó brit erők is segítettek.

Erdőtüzben elpusztult növények Limassol kikötővárostól északkeletre, a Tróodosz-hegységben fekvő Orában
Fotó: MTI/AP/Petrosz Karadjiász
Neked ajánljuk
Szennyezés ejtett halálos sebet a Sajó folyón Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok Fordulat a Sajó ügyében 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam