2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikerült megfékezni Ciprus történetének eddigi legnagyobb erdőtüzét

A ciprusi hatóságoknak július 5-ére sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonni a szigetországban tomboló erdőtüzet, amely hatalmas területeket tarolt le a Tróodosz-hegységben, és négy ember halálát okozta.

Az ország történetének legpusztítóbb erdőtüze szombat délután óta tombolt. A lángok először a Limassolhoz közeli Arakapaszban csaptak fel, és a forróság, valamint a viharos szél miatt továbbterjedtek nyolc másik településre.

Az erdészeti minisztérium illetékese elmondta, hogy a térségben nagyobb létszámban áll készültségben a tűzoltóság arra az esetre, ha újra fellobbannának a lángok.

A tűzben négy egyiptomi mezőgazdasági munkás vesztette életét, akik Odosz falujából tettek sikertelen kísérletet a menekülésre.

Az elmúlt napokban több tucat ingatlan vált a lángok martalékává. Letartóztattak egy 67 éves embert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta véletlenül a tüzet Arakapasz közelében. Egy szemtanú állítólag látta őt autójával távozni a helyszínről, amikor a lángok fellobbantak – közölte a rendőrség.

A tűzoltásban Izrael, Görögország, illetve a szigeten állomásozó brit erők is segítettek.

Erdőtüzben elpusztult növények Limassol kikötővárostól északkeletre, a Tróodosz-hegységben fekvő Orában
Fotó: MTI/AP/Petrosz Karadjiász
Neked ajánljuk
Rekordmennyiségű kibocsátással jártak az északi félteke erdőtüzei Globális cselekvést sürgetnek az EU mediterrán tagországai Trópusi ciklon dúlt Iránban és Ománban Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam