2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az emberek jelentős része bizakodó a klímaválság kezelhetőségét illetően

A megkérdezett fogyasztók csekély többsége úgy véli, hogy még van idő változtatni, és lassítani a globális felmelegedést.

A Mintel ügynökség 16 országban vizsgálta a fogyasztók hozzáállását a klímaváltozást érintő kérdésekhez. A legtöbb országban a kis többség úgy véli, hogy van időnk a változásra, ez az optimizmus pedig a kutatás tanúsága szerint szorosan összefügg azzal az érzéssel, hogy a fogyasztói magatartás megváltoztathatja a helyzetet – számolt be a The Guardian alapján a Greendex.

A megkérdezettek átlagosan 54%-a értett egyet azzal, hogy van még idő megmenteni a bolygót, és 51%-uk vélte úgy – leginkább az 55 éves és idősebb emberek –, hogy viselkedésével pozitívan befolyásolhatja a környezetet. 

A brazil, spanyol, kanadai, olasz, kínai és thaiföldi emberek a legoptimistábbak abban, hogy ha most cselekszünk, még van időnk megmenteni a bolygót.

Az is kiderült, hogy a fogyasztók azt szeretnék, ha a vállalatok érthetően informálnák őket termékeik környezeti hatásairól, hogy tájékozottan dönthessenek a vásárlásaik során. Az emberek 47%-a szeretné, ha a címkén feltüntetnék a környezeti hatást, például a gyártás során kibocsátott CO2 mennyiségét, 42%-uk pedig olyan közérthető adatokra vágyik, mint a felhasznált víz mennyisége, vagy a megtett távolság.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét A fásítás nem csodaszer Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam