2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óriási faültetési kampány kezdődött Indiában

India Uttar Prades államában több mint egymillió önkéntes 250 millió fát ültet majd el a klímaválság hatásainak ellensúlyozására.

A fákat 68 ezer faluban és 83 ezer erdős területen, folyópartokon, farmokon, iskolákban és kormányzati épületek környékén kijelölt helyeken ültetik el.

India kötelezettséget vállalt arra, hogy teljes földterületének egyharmadán erdőségeket és fákat nevel, de a növekvő népesség és az ipari projektek iránti kereslet miatt egyre nehezebb ezt a vállalást megtartania.

A 230 millió lakosú Uttar Prades államban 15 százalékkal akarják növelni az erdővel borított földterületek nagyságát a következő öt évben. A faültetési projekt négy évvel ezelőtt kezdődött az államban, és azóta több mint 3 százalékkal nőtt a fával borított földterület nagysága.

India szövetségi kormánya mind a 28 államot a faültetési akciók felgyorsítására ösztönzi az erdőterületek növelése érdekében, valamint a 2015-ös párizsi klímaegyezményben vállalt kötelezettségek részeként. A kormány több mint 6,2 milliárd dollárt (1838 milliárd forintot) különített el faültetésre.

Neked ajánljuk
Az EU és Izrael segítségét kérte Ciprus az erdőtüzek megfékezéséhez Csaknem 900 településen folytatódhat a fásítási program Ismét törpedisznókat juttattak vissza az indiai vadonba Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam