2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csaknem 900 településen folytatódhat a fásítási program

A jelentős érdeklődésnek köszönhetően sikerrel zárult a Településfásítási program második ütemének igénylési szakasza – közölte Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára szerdán feltöltött videóüzenetében.

Nagy István óriási eredménynek nevezte, hogy egy hét alatt mind a 24 ezer sorfa elkelt, és csaknem 900 településre jutott belőlük.

A legtöbb igénylés Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett

– tette hozzá. A miniszter szerint egy fa is hozzájárul a környezet megóvásához, ezért az egyik legfontosabb célnak nevezte a fával borított területek növelését. A faültetés a közösségeket szintén erősíti, és egyre jelentősebb a fásítás társadalmi támogatottsága is – hangsúlyozta.

A tárcavezető márciusban jelentette be, hogy a jelentős érdeklődés miatt az első ütemhez képest a kétszeresére növelik az igényelhető facsemeték mennyiségét. Ezzel – mint fogalmazott – Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programja valósulhat meg. Az ültetésekre 2021 őszén és 2022 tavaszán kerülhet sor.

Fotó: MTI/Komka Péter
Neked ajánljuk
Óriási faültetési kampány kezdődött Indiában Az EU és Izrael segítségét kérte Ciprus az erdőtüzek megfékezéséhez A felhőkarcolók árnyékában magasodó szellemfák mesélnek Manhattanben a klímaváltozás következményeiről Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam